Sup Ikan Merah Masam Untuk Ibu Pantang
Sup Ikan Merah Masam Untuk Ibu Pantang

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Supaya teruja setiap kali hidangan sampai. Alia buat resepi ikan merah ini supaya rasa masam.. Cuma untuk ibu yang bersalin secara czer, seeloknya amalkan makanan yang lebih lembut seperti nasi kanji, sup dan ikan untuk perut berasa lebih selesa selepas pembedahan. Sekarang masuk balik bab resepi sup ikan.

Sup Ikan Merah Masam Untuk Ibu Pantang Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have sup ikan merah masam untuk ibu pantang using 6 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Sup Ikan Merah Masam Untuk Ibu Pantang:
  1. Prepare 2 keping ikan merah (bersihkan dengan air asam jawa dan dipotong kecil)
  2. Sediakan 2 bawang putih (dihiris)
  3. Sediakan 1 sudu besar serbuk lada hitam
  4. Prepare 1 sudu kecil garam bukit
  5. Prepare 1 sudu besar asam jawa
  6. Get 1 mangkuk besar air

Bukan itu sahaja, ia turut mengandungi vitamin A bagi mengekalkan sistem imunisasi para ibu. Antara menu yang boleh dimasak adalah stim atau sup ikan merah. Ikan dicuci bersih; Bawang putih- dihiris; Bawang. Ikan merah selain biasanya dijadikan kari namun pada resepi berpantang ini pula ikan merah dimasak sup.

Cara-cara untuk memasak Sup Ikan Merah Masam Untuk Ibu Pantang:
  1. Masukkan ikan merah, serbuk lada hitam, garam bukit, asam jawa, bawang putih dan air, ke dalam periuk.
  2. Panaskan periuk.
  3. Apabila ikan masak, siap dihidangkan.

Ikan dicuci bersih; Bawang putih- dihiris; Bawang. Ikan merah selain biasanya dijadikan kari namun pada resepi berpantang ini pula ikan merah dimasak sup. Rasanya sedap dan cara membuatnya pula cukup simple. Saya cuma membantu mengacau ngacau di atas kuali sahaja. Ida sendiri belajar dari boss yang dahulu dia bekerja.

So that is going to wrap this up with this exceptional food sup ikan merah masam untuk ibu pantang recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.