Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan)
Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan)

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan) Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Resipi sedap dan mudah untuk Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan). #bazaarramadan Selalunya jika ke bazaar Ramadan, puding roti antara kuih yang akan dibeli. Kalau dulu, masa zaman duduk asrama, puding ni kami panggil bengkang roti.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook puding roti butterscotch (versi periuk tekanan) using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan):
 1. Sediakan 8 keping roti gardenia butterscotch (termasuk kulit)
 2. Get 3 biji telur
 3. Ambil 1/2 tin susu sejat
 4. Prepare 3 sudu makan gula pasir
 5. Prepare 3 sudu makan susu pekat
 6. Get 2 sudu makan marjerin/mentega
 7. Get Sos Kastard
 8. Sediakan 1/2 tin susu sejat
 9. Get 1 sudu makan gula pasir
 10. Prepare 1 sudu makan tepung kastard
 11. Prepare 3 sudu makan air
 12. Ambil secubit garam

Pastu terasa nak makan dgn sos coklat. gugel punya gugel banyak resipi sos coklat. Nor tertarik dgn satu resipi kat SINI. Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan) roti gardenia butterscotch (termasuk kulit) • biji telur • susu sejat • gula pasir • susu pekat • marjerin/mentega • susu sejat • gula pasir Kadang-kadang Lin suka puding roti pakai stale crossaint, yang super rich with buttery taste, dengan peach (dalam tin) manis-manis masam, makan dengan aiskrim. Tapi lepas cuba resepi yang ni, kami sekeluarga lebih menggemari versi puding roti yang ini.

Penyediaan untuk memasak Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan):
 1. Sediakan bahan-bahan. Ni rotinya.
 2. Kacau gula dan telur hingga gula hancur. Tambah susu sejat dan susu pekat. Kacau sebati.
 3. Potong roti kepada 4 bahagian. Sapu periuk tekanan dengan sedikit mentega. Susun roti.
 4. Tuang adunan telur tadi ke atas roti. Letakkan mentega di atasnya. Sedia untuk dimasak. Tekan je gambar kek pada periuk. Kalau tak ada, boleh guna oven biasa.
 5. Sos Kastard: Satukan kesemua bahan-bahan ke dalam periuk, gaul sebati. Buka api kecil dan masak hingga mendidih (meletup-letup). Hendaklah sentiasa dikacau.
 6. Siap. Sedia dihidang.

Puding Roti Butterscotch (Versi Periuk Tekanan) roti gardenia butterscotch (termasuk kulit) • biji telur • susu sejat • gula pasir • susu pekat • marjerin/mentega • susu sejat • gula pasir Kadang-kadang Lin suka puding roti pakai stale crossaint, yang super rich with buttery taste, dengan peach (dalam tin) manis-manis masam, makan dengan aiskrim. Tapi lepas cuba resepi yang ni, kami sekeluarga lebih menggemari versi puding roti yang ini. Boleh la tukar-tukar menu daripada puding roti kukus, puding roti karamel ke resepi ini. Sedikit tips untuk anda hasilkan resepi puding roti bakar yang sedap seperti ini adalah semasa penyediaan sos kastard. Untuk elak berketul, masukkan semua bahan sos kastard dalam periuk, jangan buka api dan kacau sebati dahulu.

So that’s going to wrap this up for this exceptional food puding roti butterscotch (versi periuk tekanan) recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.