Sup ikan merah
Sup ikan merah

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Hmm ramai nyer yang suka sup ikan, hmm nyum nyum nyum lebih lebih lagi sup ikan merah. Masakan saya hari ini sesuai dan boleh dihidangkan sebagai lauk dalam pantang bagi wanita yang berpantang selepas bersalin atau selepas mengalami keguguran. Resepi sup ikan merah atau ikan siakap ni diadaptasi daripada resepi tersebut. Bahannya memang mudah dan cara nak buat pun simple.

Sup ikan merah Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have sup ikan merah using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Sup ikan merah:
 1. Get 1 ekor ikan merah
 2. Sediakan 1 paket sup bunjut sup ikan
 3. Ambil 1 batang lobak
 4. Get 1 labu bawang
 5. Sediakan 1 inci halia
 6. Ambil 1 batang serai
 7. Ambil 3 ulas bawang putih
 8. Ambil 1 sdk garam
 9. Get 1 sd cukup rasa

Versi sup yang Madam akan kongsikan hari ini ialah versi jernih kerana ia tidak menggunakan sebarang rempah sup. Mari lihat bahan-bahan dan cara untuk membuat sup ikan yang sangat sedap. Ikan air tawar berdaging lembut dan sedikit berduri seperti ikan gurame, cocok diolah jadi sajian sup yang segar ini. Membuat sup ikan cukup mudah, hanya merebus bumbu-bumbu yang diperlukan, lalu masukan ikan ke dalamnya.

Cara-cara untuk memasak Sup ikan merah:
 1. Sediakan bahan bahan
 2. Bawang putih, merah halia dan serai ditumis bersama rempah sup ikan, masukkan sayuran dan bila mendidih masukkan ikan, masukkan garam dan perasa. Setelah mendidih, bole nikmati hidangan.

Ikan air tawar berdaging lembut dan sedikit berduri seperti ikan gurame, cocok diolah jadi sajian sup yang segar ini. Membuat sup ikan cukup mudah, hanya merebus bumbu-bumbu yang diperlukan, lalu masukan ikan ke dalamnya. Agar lebih nikmat dan bebas ribet, ikan lebih baik difillet dan diambil dagingnya saja. Untuk mengolah ikan jadi sup, anda bisa pilih untuk mengambil dagingnya saja (fillet) atau memotong ikan jadi beberapa bagian seperti biasa. Kelebihan menggunakan ikan sekaligus tulangnya yaitu kuah kaldu sup yang lebih kuat dan bentuknya yang tetap terjaga/tidak mudah hancur.

So that’s going to wrap this up for this special food sup ikan merah recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.