Donat lembut
Donat lembut

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donat lembut Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have donat lembut using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donat lembut:
 1. Prepare 1 biji kuning telur
 2. Sediakan 110 ml air sejuk
 3. Sediakan 30 gm gula
 4. Get 250 gm tepung gandum / tepung roti
 5. Ambil 5 gm yis
 6. Ambil Sedikit garam
 7. Get 40 gm marjerin
Cara-cara untuk memasak Donat lembut:
 1. Campur semua bahan ke dalam BREAD maker..uli selama 45 minit atau sehingga doh lembut dan elastik
 2. Timbang doh seberat 38 gm x 12..rehatkan doh selama 15 minit..bentukkan doh dan tekan leper
 3. Tekan dengan penutup botol di tengah2 dan lapik doh dengan baking paper
 4. Biarkan doh kembang bolehla goreng sehingga massak..bila dah sejuk gaul bersama gula aising

So that’s going to wrap this up for this exceptional food donat lembut recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.