Cokodok Pisang
Cokodok Pisang

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Cokodok Pisang Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have cokodok pisang using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cokodok Pisang:
  1. Prepare 14 biji Pisang Bunga
  2. Ambil 1/2 kg tepung gandum
  3. Prepare 1/2 sudu besar garam
  4. Get 1 sudu teh serbuk penaik
Penyediaan untuk memasak Cokodok Pisang:
  1. Pisang dilenyek dan dicampurkan dengan tepung gandum, garam dan serbuk penaik. Gaul sebati. (pisang bunga ni jenis lembut tau, tu sebab adunan ni saya bancuh tanpa guna air).
  2. Panaskan minyak masak dan goreng semua adunan tepung sehingga habis.
  3. Angkat dan toskan minyak seketika.
  4. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba πŸ˜‹

So that’s going to wrap it up for this special food cokodok pisang recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.