Puding Roti Pkp 2020
Puding Roti Pkp 2020

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti Pkp 2020 Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Compare prices and find the best hotel deal. Search hundreds of travel sites at once. First time buat, sebab suami teringin. Carik kan roti dalam bekas, mula.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have puding roti pkp 2020 using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Pkp 2020:
 1. Get 8-9 keping Roti gardenia putih
 2. Get 1 cawan Coklat compound (dark) jenis coin
 3. Sediakan 2 cawan Susu HL
 4. Prepare Telur gred C 2 biji
 5. Get Gula 4 sudu
 6. Get Kuah Kastard
 7. Sediakan 1 tin Susu cair
 8. Prepare Gula 3 sudu
 9. Prepare 2 sudu besar tepung kastard
 10. Prepare cawan Air masak setengah

Biasa buat memang khas untuk dia saja. Ramadan pun sudah menjelang tiba, tambahan pula disambut di dalam suasana PKP. Jadi selama tempoh ini, kita tidak dibenarkan keluar rumah. Jadi duduk rumah, kena atur perkara berfaedah yang boleh kita buat seperti memasak.

Cara-cara untuk memasak Puding Roti Pkp 2020:
 1. Carik kan roti dalam bekas, mula-mula 3 keping. Kemudian letak kan coklat compound jenis coin
 2. Masak kan kuah untuk rendaman roti. Masukkan 2 cawan susu segar HL, gula 4 sudu, dan telur gred c 2 biji. Kacau sehingga sebati. Cukup sekadar panas. Tak payah mendidih.
 3. Tuang ke atas roti di dlm bekas. Ulang lagi letak roti 3 keping dan coklat dark jenis coin, tuang habis kuah rendaman roti
 4. Panaskan oven, suhu 180°c selama 45 minit. Sy tmbh lagi sebab mcm tak garing. Ikut oven masing2 ye. Biarkan puding roti di bakar
 5. Kuah Kastard - sediakan periuk, masuk susu cair 1 tin, gula 3 sudu, tepung kastard 2 sudu besar. Kacau sehingga pekat yang anda nak. Siap!
 6. Nak makan potong je. Then curah kuah Kastard sedap sangat ❤️❤️❤️

Jadi selama tempoh ini, kita tidak dibenarkan keluar rumah. Jadi duduk rumah, kena atur perkara berfaedah yang boleh kita buat seperti memasak. Tambah lagi bulan puasa, mesti nak masak bila sampai waktu berbuka nanti kan. Insya Allah Ramadhan tahun ini, saya akan sepenuh masa berada di rumah. Resepi Puding Roti Kukus Bersma Sos Kastard Sedap

So that is going to wrap this up for this exceptional food puding roti pkp 2020 recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.