Sup Ikan Merah #phopbylinimohd #batch17
Sup Ikan Merah #phopbylinimohd #batch17

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Sup Ikan Merah #phopbylinimohd #batch17 Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Hmm ramai nyer yang suka sup ikan, hmm nyum nyum nyum lebih lebih lagi sup ikan merah. Masakan saya hari ini sesuai dan boleh dihidangkan sebagai lauk dalam pantang bagi wanita yang berpantang selepas bersalin atau selepas mengalami keguguran. Resepi sup ikan merah atau ikan siakap ni diadaptasi daripada resepi tersebut. Bahannya memang mudah dan cara nak buat pun simple.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook sup ikan merah #phopbylinimohd #batch17 using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Sup Ikan Merah #phopbylinimohd #batch17:
 1. Sediakan 1 ekor ikan merah dipotong
 2. Ambil 1 labu bawang merah
 3. Prepare 3 ulas bawang putih
 4. Sediakan 1 batang kayu manis
 5. Ambil 1 biji bunga lawang
 6. Ambil Bunga cengkih
 7. Sediakan Sup bunjut sup ikan merah
 8. Get 1 inci halia
 9. Get 1 sdk lada hitam ditumbuk
 10. Ambil Sayuran kegemaran
 11. Sediakan Garam
 12. Prepare Minyak
 13. Sediakan Air

Versi sup yang Madam akan kongsikan hari ini ialah versi jernih kerana ia tidak menggunakan sebarang rempah sup. Mari lihat bahan-bahan dan cara untuk membuat sup ikan yang sangat sedap. Resepi Sup Ikan Merah (Sangat Sedap) Resepi Sup Ikan Merah. Membuat sup ikan cukup mudah, hanya merebus bumbu-bumbu yang diperlukan, lalu masukan ikan ke dalamnya.

Cara-cara untuk memasak Sup Ikan Merah #phopbylinimohd #batch17:
 1. Sediakan bahan
 2. Tumis 3 beradik, bawang dan masukan air serta ikan
 3. Setelah ikan mula masak masukan sayuran kesukaan
 4. Setelah mendidih.. Sup ikan merah siap untuk dimakan bersama nasi putih

Resepi Sup Ikan Merah (Sangat Sedap) Resepi Sup Ikan Merah. Membuat sup ikan cukup mudah, hanya merebus bumbu-bumbu yang diperlukan, lalu masukan ikan ke dalamnya. Agar lebih nikmat dan bebas ribet, ikan lebih baik difillet dan diambil dagingnya saja. Untuk mengolah ikan jadi sup, anda bisa pilih untuk mengambil dagingnya saja (fillet) atau memotong ikan jadi beberapa bagian seperti biasa. Renehkan ikan bersama air asam jawa sehingga masak.

So that is going to wrap this up with this exceptional food sup ikan merah #phopbylinimohd #batch17 recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.