Puding Roti Wholemeal
Puding Roti Wholemeal

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti Wholemeal Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

UK Based Independent Online Health & Wholefood Store. Tak macam roti gardenia putih yg boleh dimakan begitu sahaja. Place the flour and water in a large bowl and mix with a spoon. Puding ni Kak Lat masak untuk contest di MAHN hadiah ditaja oleh Alma Coffee.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have puding roti wholemeal using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Wholemeal:
  1. Ambil 5 keping roti gardenia wholemeal
  2. Ambil 5 keping biskut cheese cracker
  3. Prepare 4 biji telur ayam gred A
  4. Sediakan 4 sudu besar gula
  5. Sediakan 1/2 tin susu sejat
  6. Get 1/2 tin susu pekat manis
  7. Prepare 1 tudung botol esen roti
  8. Sediakan 1 1/2 cawan air
  9. Sediakan Pewarna

Bagi anda yang mencari-cari resepi roti ini agar anda dapat menghasilkan sendiri roti wholemeal anda, berikut adalah bahan yang diperlukan, Resepi Roti Wholemeal Maklum sejak mengamalkan diet, saya banyak membeli roti wholemeal dan kerana kesibukan tugas, kadang kadang roti tak sempat dihabiskan, dah pun expired. Jadi kalau dapat dibuat sendiri, kita dapat membuat dalam jumlah yang bersesuaian dengan keperluan kita. Pagi pagi lagi saya dah ke dapur untuk menyediakan breakfast. Dengan hati yang sedih saya memandang cage Bella.

Cara-cara untuk memasak Puding Roti Wholemeal:
  1. Sediakan semua bahan di atas.
  2. Masukkan semua bahan dalam blender, kisar sampai lumat.
  3. Bahagikan kepada 3 bahagian. Warnakan mengikut kegemaran sendiri.
  4. Tuangkan ke dalam bekas yang sesuai. Ikut kreativiti sendiri.
  5. Panaskan pengukus. Kukus selama 30 minit.
  6. Siap. Biar sejuk baru potong.
  7. Simpan dalam peti ais supaya sejuk dan enak dimakan. Terasa macam menelan aiskrim.
  8. SELAMAT MENCUBA…

Pagi pagi lagi saya dah ke dapur untuk menyediakan breakfast. Dengan hati yang sedih saya memandang cage Bella. Roti Whole Meal bersama Kekacang yang enak dimakan seisi keluarga terutamanya jika disapu dengan jem buah-buahan atau dipanggang bersama gula. Sedap juga jika dijadikan sandwich lengkap dengan daun salad, mayonis, sos, daging ayam atau sardin dan juga tomato. Saya dah sediakan video tutorial puding roti yang dikukus ni untuk anda tengok step by step.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food puding roti wholemeal recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.