DONUT LABU (Sangat Lembut dan Empuk)
DONUT LABU (Sangat Lembut dan Empuk)

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

DONUT LABU (Sangat Lembut dan Empuk) Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have donut labu (sangat lembut dan empuk) using 17 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan DONUT LABU (Sangat Lembut dan Empuk):
 1. Sediakan 👉 Bahan A
 2. Prepare 150 gm Tepung berprotein tinggi
 3. Get 200 gm Tepung serbaguna
 4. Ambil 2 sudu besar Serbuk susu
 5. Ambil 60 gm Gula tepung
 6. Get 2 sudu teh Yis segera
 7. Sediakan 1/4 sudu teh Serbuk penaik roti
 8. Ambil 👉 Bahan B
 9. Prepare 150 Labu kuning dikukus dan dilumatkan
 10. Ambil 50 Susu Penuh Krim sejuk
 11. Prepare 2 biji Telur kuning
 12. Prepare 👉 Bahan C
 13. Sediakan 15 gm Pelembut roti
 14. Ambil 50 gm Marjerin
 15. Prepare 1/4 sudu teh Garam halus
 16. Prepare Secukup rasa Gula tepung/Gula Donut untuk menyalut donut
 17. Sediakan Secukup rasa minyak goreng untuk menggoreng Donut
Penyediaan untuk memasak DONUT LABU (Sangat Lembut dan Empuk):
 1. Sediakan bekas/besen. Masukkan semua bahan A, kemudian gaul rata, dan buatkan lubang di tengahnua kemudian masukkan Bahan B, gaul dan uli adunan selama 15 minit sehingga elastik, masukkan Bahan C dan uli selama 10 minit sehingga elastik dan tidak melekit, bulatkan adunan, tutupkan dengan kain lembap, dan biarkan adunan untuk lebih kurang 1 jam sehingga adunan mengembang menjadi 2 kali ganda.
 2. Ratakan adunan, pindahkan adunan ke atas papan, taburkan sedikit tepung kalau melekit, gelek dan nipiskan adunan dengan menggunakan pin rolling/botol, kemudian cetak dengan acuan donut, susun donut yang telah dicetak di atas dulang/tray, tutupkan dengan kain lembap dan biarkan selama 20 minit.
 3. Panaskan minyak goreng yang cukup dengan menggunakan api sederhana kecil, gorengkan donut sehingga berwarna kuning keemasa. Keluarkan dan toskan donut, kemudian semasa masih panas salutkan donut dengan gula tepung/topping ikut sukat hati.
 4. DONUT LABU sedia untuk dihidangkan…. Memang betul-betul lembut sehingga keesokan hari. Nikmatilah…😘😘😘

So that is going to wrap this up for this exceptional food donut labu (sangat lembut dan empuk) recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.