Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam
Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook cekodok pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam using 4 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam:
 1. Sediakan 10-15 biji pisang lembik
 2. Ambil 2 cawan tepung beras
 3. Ambil 2 sudu besar gula pasir
 4. Prepare 1 sudu kecil baking soda
Penyediaan untuk memasak Cekodok Pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam:
 1. Pisang di kupas kulit dan di satukan dengan gula pasir
 2. Dilenyekkan bersama
 3. Masukkan tepung beras dan gaul serata.
 4. Rehatkan seketika adunan dan boleh la di goreng dengan minyak panas.
 5. Masa goreng tu bulat2 kan sodep atas cekodok ni supaya dia betul2 seakan bulat.
 6. Toskan minyak
 7. Siap untuk di hidang dan di makan. Sedappp!!

So that’s going to wrap it up for this special food cekodok pisang pasti bulat dan rangup di luar lembut di dalam recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.