Roti sardin PKP
Roti sardin PKP

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Sempena Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) or Movement Control Order (MCO) ni. Kita masak apa yang ada je kat rumah. Kadang-kadang bila ada banyak lagi roti di rumah. Roti sardin is a Malaysian flatbread dish, adapted from the Indian style of roti (translated as "bread", both in Hindustani and Malay languages).

Roti sardin PKP Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have roti sardin pkp using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti sardin PKP:
 1. Ambil 10 keping roti Gardenia
 2. Sediakan 1 tin kecil sardin
 3. Ambil 3 biji telur
 4. Sediakan Tomato didadu kecil
 5. Prepare 1 biji Lada besar didadu kecil jika suka
 6. Ambil 1 tangkai Daun sup/ daun bawang jika suka
 7. Ambil 1 biji Bawang besar didadu kecil
 8. Prepare Sedikit garam
 9. Ambil Sedikit mentega

Trova immagini stock HD a tema Roti Sardin Paratha Sardines Sambal Chicken e milioni di altre foto, illustrazioni e contenuti vettoriali stock royalty free nella vasta raccolta di Shutterstock. Resepi roti sardin yang kami berikan ini memang sangat sesuai untuk dimasukkan dalam menu hidangan cepat. Sesuai untuk sarapan anak-anak dan juga bekal kepa. Resepi Roti Sardin Sedap - Resipi roti sardin goreng mudah di luar, Geli!

Cara-cara untuk memasak Roti sardin PKP:
 1. Sediakan bahan seperti digambar
 2. Campur kan semua bahan-bahan kecuali mentega. Pukul rata.
 3. Panas kan kuali anti lekat. Letak kan sedikit mentega. Celup kan roti ke dalam campuran sardin tadi dan goreng sehingga masak.
 4. Sedia di hidang. Enak di makan be gitu sahaja ataupun dicicah bersama sos. Selamat mencuba

Sesuai untuk sarapan anak-anak dan juga bekal kepa. Resepi Roti Sardin Sedap - Resipi roti sardin goreng mudah di luar, Geli! Cara memasak sardin roll atau roti sardin gulung goreng garing. Letakkan sardin di atas roti dan gulungkan. Sapukan sedikit telur di hujung roti supaya roti tidak Boleh tambahkan sayuran lain ke dalam Sardin seperti lobak merah yang disagat, daun bawang dan.

So that’s going to wrap this up for this special food roti sardin pkp recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.