Puding Roti Marble
Puding Roti Marble

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti Marble Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders!

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have puding roti marble using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Marble:
 1. Sediakan Bahan A
 2. Sediakan 5 keping roti gardenia
 3. Sediakan 250 gm susu pekat
 4. Ambil 1 tin susu cair
 5. Ambil 2 sdb tepung kastad
 6. Get 1 sdk esen vanila
 7. Sediakan 2 biji telur
 8. Ambil 30 gm biskut cheese cracker
 9. Prepare Bahan B
 10. Get 36 gm agar2 tali
 11. Prepare 2100 ml air
 12. Get 240 gm gula
 13. Prepare 30 gm gula batu
 14. Sediakan 20 gm butter

Kalau nak lebih cantik, tapis sekali selepas kisar. Masukkan bahan kisar ke dalam Bahan A tadi iaitu rebusan agar-agar dan gula. Lihat juga resep Puding roti pandan marmer enak lainnya. Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih lagi. matikan api.

Cara-cara untuk memasak Puding Roti Marble:
 1. Rebus agar2 dgn air hingga hancur.Masukkan gula pasir dan gula batu..masak hingga gula larut
 2. Sementara nak tunggu agar2 masak Kisar semua bahan A.Masukkan esen vanila.
 3. Masukkan ke dlm agar2 tadi..kacau dan msukkan butter.kacau hingga larut.Kena sentiasa kacau supaya tak berketul
 4. Basahkan sedikit loyang size 12x12.Bahagikan adunan tadi kpd 4 warna.Suka hati nak letak warna apa.Setiap satu warna timbang kira2 600gm.
 5. Tuangkan agar2 menggunakan senduk dan tuang bermula dari sudut loyang..tuang secara berselang seli warna nya.Buat step tu hingga semua adunan tadi habis.
 6. Bila dah habis semua adunan tadi biar kan sejuk seketika kemudian boleh lah di masukkN ke dlm chiller utk disejukkan.

Lihat juga resep Puding roti pandan marmer enak lainnya. Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih lagi. matikan api. Puding Roti Marble memang jadi kegemaran ramai. Jika ada lebihan roti yang dah hampir keras dan nak tamat tempoh, anda boleh hasilkan sajian manisan ni. Dari dibiarkan begitu sahaja, pastinya membazir kan?

So that is going to wrap this up for this exceptional food puding roti marble recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.