Mee Goreng Mudah
Mee Goreng Mudah

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Mee goreng ataupun Malaysian stir-fried noodles adalah salah satu hidangan yang sangat sesuai dimakan waktu sarapan. Malahan ia sangat popular kerana penyediaan bahan memasaknya adalah sangat mudah, simple dan cepat disediakan.

Mee Goreng Mudah Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have mee goreng mudah using 19 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Mee Goreng Mudah:
  1. Get 1 bungkus Mee Gardenia
  2. Ambil 300 gram dada ayam dipotong
  3. Sediakan dadu
  4. Sediakan 10 ekor udang segar dibuang kulit,tinggal bahagian ekornya
  5. Ambil 4 biji bawang merah *
  6. Get 3 ulas bawang putih.*
  7. Ambil 2 batang lada merah*
  8. Get 1/2 cawan air
  9. Sediakan Secubit Garam Gunung Saji
  10. Get 2 camca besar Sos Cili Saji
  11. Prepare 2 camca besar Sos Tomato Saji
  12. Get 1 camca besar Kicap Lemak Masin Saji
  13. Get 2 bungkus sawi mini
  14. Prepare Untuk hiasan:
  15. Ambil 1 biji telur mata goreng
  16. Ambil 1/2 biji limau nipis
  17. Ambil Hirisan daun sup
  18. Prepare Bawang goreng
  19. Prepare 2 camca besar minyak masak

Antaranya mee hailam, sizzling yee mee, mee kari yang mudah dan macam-macam lagi. Hidangan mee goreng basah yang saya buat ni, saya belajar daripada emak saya. Resepi yang selalu die buat untuk meniaga di kedai dia dahulu dan menjadi kegemaran semua pelanggan di kedai emak saya ketika itu. Memang sedap mee emak saya ini walaupun menggunakan bahan yang simple je.

Cara-cara untuk memasak Mee Goreng Mudah:
  1. Kisar hingga hancur bahan bertanda *.Panaskan minyak masak dalam kuali non stick,tumis bahan kisar hingga naik bau.Masukkan ayam,tumis hingga ayam berubah warna
  2. Masukkan udang,balik-balikkan hingga udang berubah warna.Masukkan 1/2 cawan air.Masukkan sos cili,sos tomato,kicap masin dan sedikit garam gunung.Masak hingga menggelegak.
  3. Masukkan mee dan sawi,goreng hingga rata.Seimbangkan rasanya mengikut citarasa.Tutup api.
  4. Hidangkan bersama potongan Timun Jepun,Limau nipis,hirisan daun sup dan bawang goreng.Dah siap!.

Resepi yang selalu die buat untuk meniaga di kedai dia dahulu dan menjadi kegemaran semua pelanggan di kedai emak saya ketika itu. Memang sedap mee emak saya ini walaupun menggunakan bahan yang simple je. Resipi Mee Goreng Sedap Senang Mudah. Nina tak letak pun Minyak masak. Cara-cara memasak mee goreng simple tapi sedap.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food mee goreng mudah recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.