Sandwich Telur
Sandwich Telur

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Sandwich Telur Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Resepi Sandwich Telur yang paling mudah untuk disediakan di waktu sarapan pagi atau minum petang. Sesuai desediakan untuk bekalan sarapan anak-anak ke sekolah juga. Sandwich Telur Ringkas Bella Jamal Add Comment Recipes , Sandwich Telur Ringkas Edit Hi korang!

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook sandwich telur using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Sandwich Telur:
  1. Prepare 1 beg Roti Gardenia
  2. Ambil 1 sudu kecil lada hitam
  3. Prepare 1 sudu kecil lada putih
  4. Get 1 peket kecil mayonis

Telur goreng dengan tingkat kematangan sesuai selera, bisa dipadukan dengan aneka sayuran. Nah yuk coba membuat menu sarapan ala cafe, ada sandwich telur. Baca Selengkapnya "Sandwich Telur, Menu Sarapan Roti Ala Kafe, Begini Cara Bikinnya" Berita Lainnya. Yuk Bikin Sarapan Kentang ala Hotel, Egg Baked Potato.

Cara-cara untuk memasak Sandwich Telur:
  1. Sediakan bahan-bahan seperti di dalam gambar dibawah.
  2. Rebus telur di dalam periuk selama 10minit dengan menggunakan api sederhana. Tips: letak sedikit garam untuk memudahkan proses menguupas kulit telur nanti.
  3. Kupas kulit telur dan hancurkan isi telur tersebut.
  4. Setelah hancur, masukkan serbuk lada putih, serbuk lada hitam dan mayonis ke dalam bekas dan gaulkan kesemuanya.
  5. Setelah adunan menjadi mesra, letak telur ke atas roti dan tekapkan. Potong kulit luar roti dan potong sandwich kita menjadi bentuk 3 segi.
  6. Siap untuk dihidang!

Baca Selengkapnya "Sandwich Telur, Menu Sarapan Roti Ala Kafe, Begini Cara Bikinnya" Berita Lainnya. Yuk Bikin Sarapan Kentang ala Hotel, Egg Baked Potato. Jika anda sukakan sandwic, resipi sandwi telur perkongsian saudari NaNie ini boleh anda cuba. Mudah dan ringkas sahaja cara penyediaannya. Kalau nak buat untuk meniaga pun boleh.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food sandwich telur recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.