Sandwich Telur
Sandwich Telur

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Sandwich Telur Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Resepi Sandwich Telur yang paling mudah untuk disediakan di waktu sarapan pagi atau minum petang. Sesuai desediakan untuk bekalan sarapan anak-anak ke sekolah juga. Nah yuk coba membuat menu sarapan ala cafe, ada sandwich telur. Baca Selengkapnya "Sandwich Telur, Menu Sarapan Roti Ala Kafe, Begini Cara Bikinnya" Berita Lainnya.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have sandwich telur using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Sandwich Telur:
  1. Sediakan 2 biji telur (di rebus hingga masak)
  2. Get 4 keping roti gardenia
  3. Sediakan 1/2 sudu kecil serbuk lada hitam (nak pedas boleh lebihkan lagi)
  4. Prepare 1 sudu besar mayonis
  5. Prepare 2 keping salad (di basuh bersih2 dan keringkan)
  6. Ambil 1/2 sudu kecil butter (apa2 brand)

Sandwich Telur tu kami buat last minutes sebab baru terperasan expired date roti wholemeal gardenia tu dah dekat sangat. Tak nak membazir buang roti tu pulak nanti kan. So, TB dan hubby decide buat Sandwich Telur untuk buat penambah menu berbuka puasa selain kuehteow Sup. TB Guna resepi Ala Hotel ni.

Cara-cara untuk memasak Sandwich Telur:
  1. Hancurkan telur rebus dalam mangkuk. Masukkan mayonis dan serbuk lada hitam dan gaul rata.
  2. Sapu sedikit butter atas roti. Letakkan salad atas roti.
  3. Kemudian letakkan 1 sudu besar telur mayonis tadi atas salad. Ratakan dengan sudu keliling roti.
  4. Tutup sandwich dengan sekeping lagi roti atasnya. Kemudian potong 2 secara menyerong membentuk segitiga.
  5. Ulang langkah 1 hingga langkah 4 hingga telur habis. Dah siapppp! Mudah je kan? SELAMAT MENCUBA! 😍

So, TB dan hubby decide buat Sandwich Telur untuk buat penambah menu berbuka puasa selain kuehteow Sup. TB Guna resepi Ala Hotel ni. Sandwich ini menggunakan telur rebus bersama mayonis dan juga sedkit lada sulah, berikut adalah cara-cara menyediakan ia. Butter ; Mayonis ; Salad; Tomato (hiris bulat. Sandwich ini paling populer karena mudah dikreasikan isiannya dan membuatnya juga mudah.

So that’s going to wrap it up with this special food sandwich telur recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.