Puding Roti Wholemeal & Sos Kastard
Puding Roti Wholemeal & Sos Kastard

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Independent & Family Run, Online Wholefood Store. Tak macam roti gardenia putih yg boleh dimakan begitu sahaja. Place the flour and water in a large bowl and mix with a spoon. Roti Wholemeal adalah sejenis roti yang amat biasanya diambil oleh orang yang mengamal gaya hidup sihat.

Puding Roti Wholemeal & Sos Kastard Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have puding roti wholemeal & sos kastard using 16 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Wholemeal & Sos Kastard:
  1. Sediakan Bahan Puding Roti :
  2. Prepare 1 bungkus Roti Wholemeal Gardenia
  3. Ambil 250 ml Susu Full Cream Dutch Lady (jika nak gua susu sejat pun boleh)
  4. Prepare 4 sudu besar gula
  5. Ambil 3 biji telur ayam
  6. Get 1 sudu teh esen vanila
  7. Prepare 100 gm ceri
  8. Prepare 100 gm coklat coin (sy pakai jenama Beryls)
  9. Ambil Sedikit mentega (untuk sapu pada loyang pembakar)
  10. Sediakan Bahan Sos Kastard :
  11. Sediakan 1 tin susu sejat
  12. Sediakan 1/2 tin air (sukat guna tin susu sejat yang diguna tadi)
  13. Sediakan 5 sudu besar gula (jika suka manis lebihkan)
  14. Prepare Secubit garam
  15. Get 3 sudu besar tepung kastard
  16. Sediakan 1 sudu teh esen vanila

Jadi kalau dapat dibuat sendiri, kita dapat membuat dalam jumlah yang bersesuaian dengan keperluan kita. Pagi pagi lagi saya dah ke dapur untuk menyediakan breakfast. Dengan hati yang sedih saya memandang cage Bella. Lihat juga resipi-resipi untuk Sandwich Telur Roti Wholemeal (Eat Clean Breakfast).

Penyediaan untuk memasak Puding Roti Wholemeal & Sos Kastard:
  1. Roti Wholemeal dicarik kasar dan dimasukkan ke dalam mangkuk.
  2. Tuangkan susu dan kacau sebati. Biarkan roti dan susu seketika (untuk bagi susu meresap dengan roti)
  3. Telur, gula dan esen vanila dimasukkan ke dalam mangkuk dan kacau sebati. Kemudian dituangkan ke dalam mangkuk berisi roti dan susu. Kacau sebati.
  4. Masukkan ceri dan coklat coins. Kacau sebati.
  5. Permukaan mangkuk pembakar disapu rata dengan mentega. Kemudian masukkan adunan roti. Bakar pada suhu 180darjah celcius selama 45minit atau sehingga garing.
  6. Bahan Sos Kastard : Susu sejat, gula dan tepung kastard ke dalam mangkuk. Kacau sebati.
  7. Tapis adunan susu dan tepung & dimasukkan ke dalam periuk. Kacau sebati dan masak menggunakan api perlahan sehingga kuah pekat.
  8. Setelah masak tuang Sos Kastard di atas permukaan Puding Roti. Sedia untuk dihidang. Selamat mencuba ☺️

Dengan hati yang sedih saya memandang cage Bella. Lihat juga resipi-resipi untuk Sandwich Telur Roti Wholemeal (Eat Clean Breakfast). Saya dah sediakan video tutorial puding roti yang dikukus ni untuk anda tengok step by step. Saya suka gunakan roti wholemeal daripada roti putih biasa sebab lebih banyak nutrien dan khasiat. Untuk Resepi Puding Roti Kukus Kastard Guna Blender Sahaja, anda boleh baca di sini.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food puding roti wholemeal & sos kastard recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.