Cekodok Rosi (Roti & Nasi)
Cekodok Rosi (Roti & Nasi)

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Cekodok Rosi (Roti & Nasi) Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Save Time and Do Groceries Online Now. Free UK Delivery on Eligible Orders!

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have cekodok rosi (roti & nasi) using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cekodok Rosi (Roti & Nasi):
 1. Prepare 5 biji ketupat mini segera Adabi
 2. Ambil 5 keping roti wholemeal Gardenia
 3. Prepare 2 biji telur
 4. Get 1 ikat campuran daun sup dan daun bawang
 5. Ambil 1/2 batang lobak merah
 6. Get 1 batang lada merah
 7. Get 1 biji bawang besar
 8. Sediakan 1 camca teh garam halus
 9. Sediakan 1 camca teh soda bikarbonat
 10. Sediakan 1/4 cawan air
 11. Ambil 2 camca besar gandum
 12. Sediakan Minyak masak

Cara Buat Cekodok Guna Roti Gardenia, Lagi Rangup & Sedap! Selalu dekat rumah ada je roti sandwic yang masih banyak dan dah lepas tarikh luput tapi masih boleh dimakan. Ghaibul Ghuyub. gua cina. halwa kangar. I love a good. "Rasa pelik kenapa kaki bengkak contohnya makan kekacang, cekodok atau roti.

Penyediaan untuk memasak Cekodok Rosi (Roti & Nasi):
 1. Sediakan bahan-bahannya.Potong 2 dan hiris nipis bawang besar,potong halus daun sup dan daun bawang,cili merah dan sagat halus lobak merah.
 2. Gunting dadu kecil roti wholemeal,hancurkan ketupat mini.
 3. Masukkan telur,ramas hingga bersalut rata.Masukkan soda bikarbonat dan garam halus.Masukkan air,tepung gandum,gaul rata.Masukkan lobak merah,bawang besar,lada merah,campuran daun sup dan bawang.Gaul rata.Biarkan dalam 10 minit sebelum digoreng.
 4. Panaskan minyak masak dalam kuali,bentukkan bulat-bulat cekodok dengan menggunakan jari tangan.Masukkan cekodok bila minyak sudah panas,goreng hingga garing.Toskan minyaknya sebelum dihidangkan.Sedap dicicah dengan sos cili atau apa sahaja sos kegemaran.Sesuai untuk sarapan pagi dan juga minum petang.

Ghaibul Ghuyub. gua cina. halwa kangar. I love a good. "Rasa pelik kenapa kaki bengkak contohnya makan kekacang, cekodok atau roti. Selepas saya buat ujian darah baru saya tahu yang saya alergi kepada roti (gluten)," katanya menerusi satu hantaran di Instagram. Jelasnya lagi, dia tidak menyangka makanan yang sering menjadi juadah hariannya itu kini tidak boleh lagi dinikmati sewenang-wenangnya seperti kelaziman. Maka terciptalah resepi cucur roti sedap (ikut tekak sendiri memang sedaplah) LOL.

So that is going to wrap this up for this exceptional food cekodok rosi (roti & nasi) recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.