Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling
Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Resipi sedap dan mudah untuk Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling. #goldenapron #bonuspastry Mula-mula nampak tajuk pastry, terkejut kejap. Sebab serius tak ada idea nak buat apa. Bila tengok senarai pastri di Wikipedia, eh eh, roti john pun. Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya Anda.

Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook roti poket berintikan daging @ pocket bread with meat filling using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling:
 1. Ambil < Untuk Inti >
 2. Get 2 ulas bawang putih (dicincang halus) (2 ulas = 5 gram)
 3. Sediakan 1/4 biji bawang besar (dicincang halus) (1/4 biji = 25 gram)
 4. Ambil 1 keping daging burger (saya guna daging burger Ramli 70gram)
 5. Sediakan 1 sudu besar minyak masak
 6. Prepare 10 gram sos cili
 7. Sediakan 9 gram sos tomato
 8. Sediakan 1/2 sudu serbuk lada hitam
 9. Sediakan 1/4 sudu kecil garam bukit
 10. Prepare < Untuk kulit >
 11. Prepare 1 cawan minyak masak (untuk goreng)
 12. Prepare 2 keping roti Gardenia (jangan ambil bahagian kulit roti)

Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling yang bisa kamu jadikan. Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Seterusnya merupakan gambar tentang Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling yang dapat kalian.

Cara-cara untuk memasak Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling:
 1. Bahan-bahan untuk inti ialah daging burger, bawang putih, sos cili dan sos tomato. Tiada dalam gambar, serbuk lada hitam, garam dan minyak masak. - - Cincang bawang besar, bawang putih dan daging burger.
 2. Panaskan minyak. Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau. - Masukkan daging burger. Kacau sehingga daging masak.
 3. Kemudian, masukkan sos tomato dan sos cili. - Perasakan dengan garam dan serbuk lada hitam. Angkat dan ketepikan.
 4. Dua keping roti diletakkan atas satu sama lain. Pastikan guna roti yang bukan bahagian kulit. Kalau guna yang kulit, apabila digelek, kedua-dua roti tidak akan melekat. - - Gelek roti kuat kuat kuat sehingga jadi nipis. Saya guna botol air sahaja. Apa yang cepat saya capai sahaja ;-).
 5. Tekap kuat-kuat roti, dengan menggunakan cawan. - - Roti akan melekat dekat lubang cawan. - - Cabut roti yang telah melekat pada cawan dengan berhati-hati.
 6. Panaskan minyak untuk menggoreng. - - Jangan biarkan minyak panas sangat, sampai berasap. Nanti jadi macam gambar dalam roti ini. Oppssss.
 7. Goreng roti yang bentuk bulat tadi dan ia akan jadi kembung. Pertama kali dapat jadi macam ini. Rasa bangga kejap.
 8. Potong dua roti kembung itu kepada dua bahagian. - - Masukkan inti daging tersebut kepada ruang poket tersebut. - - Hidangkan panas-panas. Nak tambah mayonis, sos cili dan salad boleh sahaja. - - Selamat mencuba 😊.

Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Seterusnya merupakan gambar tentang Roti Poket Berintikan Daging @ Pocket Bread With Meat Filling yang dapat kalian. Roti Daging/Bread with Meat Filling Ah.finally I make it. I have this recipe for ages but no time to make it. I use beef mince as the filling.

So that is going to wrap it up with this exceptional food roti poket berintikan daging @ pocket bread with meat filling recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.