Donut ball cheese
Donut ball cheese

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut ball cheese Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook donut ball cheese using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut ball cheese:
 1. Ambil 2 cawan tepung gandum
 2. Ambil 1/2 yis(separuh)
 3. Get 1 sudu teh baking powder
 4. Sediakan Secubit garam
 5. Ambil 1 cawan air suam
 6. Sediakan 2 sudu susu tepung
 7. Sediakan Inti
 8. Get Cheese Cheddar (potong dadu)
 9. Ambil Gula icing
Penyediaan untuk memasak Donut ball cheese:
 1. Rendam yis dalam segelas air suam dan campurkan susu tepung..biarkan yis kembang dalam 5 ke 10 minit
 2. Dalam mangkuk besar masukkan tepung gandum dan yis tadi,garam dan baking powder..pukul Guna mixer atau uli dengan tangan pun bole..
 3. Apabila sudah menjadi doh dan tidak Lekit di tangan..bulat kan secara besar di mangkuk dan tutup guna kain basah dan biarkan doh mengembang dua kali ganda selama 1 jam
 4. Bila dah Kembang tumbuk2 doh keluar kan angin dan bulatkan kecik2 dan masukkan inti cheese di dalam nya dan bulatkan semula sehingga habis.
 5. Panaskan minyak dan goreng donut sehingga masak,angkat dan sejuk kan.
 6. Apabila donut dah sejuk boleh lah di golek2 kan dalam gula icing..kemudian hidangan…

So that is going to wrap this up with this exceptional food donut ball cheese recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.