Donut gebu gebas uli tangan
Donut gebu gebas uli tangan

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Donut gebu gebas uli tangan Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have donut gebu gebas uli tangan using 9 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut gebu gebas uli tangan:
 1. Get Bahan A:
 2. Ambil 2 sudu besar yis
 3. Sediakan 2 sudu besar gula
 4. Sediakan 2 sudu besar susu pekat
 5. Sediakan 3/4 cawan air suam
 6. Sediakan Bahan B:
 7. Prepare 1 sudu teh garam
 8. Get 2 sudu makan marjerin
 9. Prepare 2 cawan tepung gandum
Cara-cara untuk memasak Donut gebu gebas uli tangan:
 1. Campur semua bahan A dan biarkan campuran bahan yis kembang berbuih.
 2. Gaul bahan B. Guna tangan jer.
 3. Masukkan campuran bahan A ke dalam bahan B.
 4. Uli guna tangan sampai adunan tak melekat pada tangan.
 5. Kemudian bulat²kan doh jadi lebih kecil.
 6. Biarkan doh naik sedikit, boleh buatkan lubang (sy cucuk guna jari jer) dan goreng.
 7. Boleh salut gula/coklat.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food donut gebu gebas uli tangan recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.