Bingka Roti Warisan Ibu
Bingka Roti Warisan Ibu

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Bingka Roti Warisan Ibu Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Browse new releases, best sellers or classics & Find your next favourite book Bingka Roti Warisan Ibu Naim Emah. #goldenapron. Campurkan gula dan santan ke dalam roti dan gaul rata. Hari ni che mat ada masa sikit, dan sempat juga menghabiskan baki roti dalam peti sejuk, dijadikan kuih bingka roti pandan. Resipi ini boleh dikatakan amat mudah disediakan.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have bingka roti warisan ibu using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bingka Roti Warisan Ibu:
 1. Ambil 1 bungkus Roti gardenia
 2. Sediakan 1 cawan gula
 3. Sediakan 4 cawan air
 4. Get 1 cawan santan
 5. Ambil 1 1/2 cawan tepung gandum
 6. Prepare 1/2 cawan minyak masak

Kuih bingka ubi ini tidak keras. Lembut dan mudah dimakan bagi setiap peringkat usia. Memang sesuailah untuk dijadikan hidangan minum petang. Boleh potong bingka roti, sesuai buat minum petang, minum dengan air kopi teh panas.fuhhh masyukk!!

Penyediaan untuk memasak Bingka Roti Warisan Ibu:
 1. Carik carik roti menjadi kecil
 2. Campurkan gula dan santan ke dalam roti dan gaul rata
 3. Masukan tepung gandum berselang seli dengan air
 4. Tuangkan minyak masak, gaul rata
 5. Sapu minyak pada loyang dan tuang adunan ke dalam loyang. Bakar pada suhu 180 selama 60 minit atau sehingga masak
 6. Biarkan adunan sejuk untuk dipotong

Memang sesuailah untuk dijadikan hidangan minum petang. Boleh potong bingka roti, sesuai buat minum petang, minum dengan air kopi teh panas.fuhhh masyukk!! Rezeki roti sekaya dapur kayu warisan ibu. NORINA menunjukkan roti yang siap dibakar sebelum dimasukkan ke dalam bekas untuk diserahkan kepada pelanggan. Bosan asyik buat puding roti je, tukar menu pula.

So that’s going to wrap this up with this special food bingka roti warisan ibu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.