Bebola donat
Bebola donat

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Bebola donat Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook bebola donat using 9 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bebola donat:
 1. Get 1 kg tepung gandum
 2. Sediakan 1 1/2 cawan air
 3. Get Sepeket yis
 4. Get 2 sudu besar gula
 5. Get 2 sudu besar susu pekat manis
 6. Get 2 biji telur
 7. Sediakan 4 sudu besar marjerin
 8. Sediakan Sedikit garam
 9. Ambil Gula aising secukupnya
Cara-cara untuk memasak Bebola donat:
 1. Campur air,yis,gula dan susu didalam bekas besar. Kacau rata. tutup. Biar campuran berbuih.
 2. Bila dah berbuih, masukkan tepung,telur, marjerin dan garam. Uli sampai x melekat di tangan. Lagi lama uli lagi lembut donat kita.
 3. Tutup adunan.biar naik 2x ganda.
 4. Bila dah naik.uli semula. Buang anginnya.
 5. Canaikan. bentukkan. Biar naik lagi.
 6. Sambil tu bolehlah panaskan minyak. Api biar sederhana. Kalau tak nanti dalamnya x masak.
 7. Goreng.
 8. Tabur gula aising.siap.

So that’s going to wrap this up for this special food bebola donat recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.