Roti Telur by bunda iin
Roti Telur by bunda iin

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Telur by bunda iin Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Roti Telur by bunda iin fast n simple. Assalamualaikum.kali ini dapurnya Bunda Zakarya bikin menu sarapan yang simpel banget.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook roti telur by bunda iin using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Telur by bunda iin:
  1. Prepare roti putih (gardenia,dll)
  2. Ambil telur
  3. Get cili padi merah (potong)
  4. Sediakan daun sup (hiris halus2)
  5. Sediakan bawang merah (hiris nipis)
  6. Get margarine

Roti yang satu ini memang memiliki rasa yang Kelezatan roti tawar sandwich ini memang terletak dalam sajian isiannya yang beragam mulai dari daging, sayuran, keju juga menggunakan saus yang. Jakarta - Selain menikmati roti gandum dengan ditambah selai coklat, kacang atau strawberry, Bunda juga bisa lho menambahkan telur dan beberapa bahan tambahan lainnya lho sebagai pendampingnya.. Ada roti canai telur, roti bakar telur goyang, mee goreng telur mata dan pelbagai lagi. Adonan roti diberi isian telur mentah utuh.

Cara-cara untuk memasak Roti Telur by bunda iin:
  1. Potong roti menyerong. potong jd 2 bagian atau menjadi 4. kemudian pecahkan telur dlm mangkuk + garam +cili +bawang + daun sup. kemudian pukul telur spt buat telur dadar.
  2. Siapkan kuali utk menggoreng.., letak sediki margarine dan lenggangkan. bila margarine dh rata, kuali dah pns, ambil roti dan celupkan dlm telur, kemudian goreng. balik2an. bl dh masak, angkat dan susun dlm pinggan.
  3. Sedap di makan bersama cili sos ditemani kopi o/teh o panas.
  4. đź“Śselamat mencuba cookpad loverđź’–

Ada roti canai telur, roti bakar telur goyang, mee goreng telur mata dan pelbagai lagi. Adonan roti diberi isian telur mentah utuh. Telur tidak dicampur ke dalam adonan. Pun telur tidak dihancurkan, sehingga antara telur kuning dan telur putih tetap terpisah seperti telur ceplok. Jakarta - Roti menjadi makanan yang sempurna untuk dikonsumsi di setiap waktu ya, Bunda.

So that is going to wrap it up for this special food roti telur by bunda iin recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.