Karipap Roti
Karipap Roti

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Karipap Roti Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Save Time and Do Groceries Online Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! These vegetarian Karipap (Malay Style Curry Puffs) with curried potato filling are a popular Malaysian snack. This version comes with a smooth flaky crust.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have karipap roti using 5 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Karipap Roti:
 1. Ambil 1 tin tuna (flavour ikut citarasa)
 2. Get 1 buku roti gardenia
 3. Ambil Sedikit bawang holand
 4. Prepare Sedikit cili padi
 5. Prepare Sedikit garam

Karipap roti mempunyai inti kari kentang seperti karipap biasa namun kulitnya menggunakan roti putih mengantikan kulit pastri yang biasa digunakan. Resepi Asal Karipap Roti : P. Resepi Ayam Kung Pao Paling Mudah. Ayam boleh digoreng setengah masak terlebih dahulu.

Cara-cara untuk memasak Karipap Roti:
 1. Sediakan bahan-bahan
 2. Masukkan tuna ke dalam mangkuk. Campur sedikit bawang holand, cili padi dan garam (sukatan bahan ikut citarasa). Kacau sebati.
 3. Smbil sekeping roti. 1)Letak tuna di bahagian tengah roti. 2)Kemudian roti dilipat dua. 3) permukaan roti ditekan dengan gelas (untuk dapatkan bentuk separa bulat seakan-akan karipap). 4) siap roti seakan-akan karipap. Ulangi sehingga tuna habis.
 4. Roti siap dibentuk seperti karipap. Boleh terus digoreng atau disejukbeku terlebih dahulu semalaman.
 5. Goreng dengan sedikit minyak. Goreng sehingga roti garing dan angkat. Toskan minyak dan sedia untuk dihidang.
 6. Taraaa..siap sudah “Karipap Roti” ini. Rasanya seolah-olah sandwich tetapi versi goreng.

Resepi Ayam Kung Pao Paling Mudah. Ayam boleh digoreng setengah masak terlebih dahulu. Untuk lada kering, ia perlu dibasuh sahaja dan tidak perlu direbus dahulu. Kenapa RTM Selalu Tayang Rajah Ini Suatu Masa Dulu? Karipap roti yang berbeza rasa & tekstur daripada karipap biasa.

So that is going to wrap it up with this exceptional food karipap roti recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.