Tauhu Bergedil Ayam
Tauhu Bergedil Ayam

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Teringin nak mencuba resepi tauhu begedil yang lengkap isinya dengan lauk kegemaran lepas tu cicah pula dengan sambal kicap. Buat sendiri jauh lagi sedap berbanding dibeli di pasarr malam. Manakan tidak, kalau buat sendiri isi ayam lebih kurang nak sama dengan kentang. Sedap sgt tauhu bergedil ni. request sambal kicap lebih, seller bg lebih alhamdulilah.

Tauhu Bergedil Ayam Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook tauhu bergedil ayam using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu Bergedil Ayam:
 1. Ambil Ubi kentang
 2. Ambil Isi Ayam
 3. Sediakan Daun sup
 4. Prepare Lada sulah
 5. Ambil Garam
 6. Sediakan Tauhu kering
 7. Prepare Bawang goreng
 8. Sediakan Telur
 9. Get Minyak untuk goreng

Tauhu begedil menggunakan tauhu kering dan intinya pula seakan-akan begedil (kentang lenyek yang dimasak bersama isi ayam atau daging). Rata-rata, ramai yang dah cuba memang kata sedap. Bayangkan sajalah, bila digigit tu rasa rangup di luar, bila dikunyah pula empuk dan lembut di dalam. Makin syok pula bila dicicah dengan sos yang sedap.

Penyediaan untuk memasak Tauhu Bergedil Ayam:
 1. Rebus ubi dan ayam sehingga empuk
 2. Lenyekkan ubi, dan masukkan isi ayam, daun sup(dipotong halus), garam & lada sulah ikut citarasa masing2
 3. Tauhu kering dipotong atas, dan sumbatkan kentang dalam tauhu. Pecahkan telur dan celupkan tauhu dalam telur dan sedia untuk goreng.

Bayangkan sajalah, bila digigit tu rasa rangup di luar, bila dikunyah pula empuk dan lembut di dalam. Makin syok pula bila dicicah dengan sos yang sedap. Namun untuk tauhu bergedil ini, cara memasaknya adalah dengan mengoreng garing. Masukkan ayam kisar dan goreng sehingga ayam masak. Goreng kentang sehingga kekuningan dan lembut.

So that is going to wrap it up with this exceptional food tauhu bergedil ayam recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.