Tauhu Bergedil
Tauhu Bergedil

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Tauhu Bergedil Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

One powerful prophetic word can change your whole life. Review: "What an exact and accurate word. In a bowl, mash the boiled potato and add minced beef, fried shallots, spring onion, salt and white pepper. Tauhu Bergedil Paling Sedap di Kuala LumpurIf you know me, you know tauhu bergedil is one of my favourite food in the world!

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have tauhu bergedil using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu Bergedil:
 1. Get 1 bungkus tauhu kering
 2. Sediakan 3 biji ubi kentang
 3. Get 1 biji bawang holland
 4. Sediakan Daun sup / daun bawang
 5. Sediakan Cili padi
 6. Prepare Serbuk lada sulah
 7. Sediakan Garam halus secukupnya
 8. Sediakan Daging lembu / ayam kisar
 9. Get Serbuk lada hitam
 10. Prepare Telur 3 biji untuk menyalut tauhu sebelum goreng
 11. Get Bahan untuk sambal kicap
 12. Sediakan Kicap manis
 13. Get Bawang putih
 14. Sediakan Cili api secukupnya

We also have SPECIAL service called SAME DAY DELIVERY to send cake.

Cara-cara untuk memasak Tauhu Bergedil:
 1. Tauhu dibelah empat tetapi tidak putus. Isi tauhu dikorek keluar sedikit untuk disumbat dengan inti daging dan kentang nanti.
 2. Ubi kentang direbus dahulu hingga empuk. Tunggu sejuk seketika. Lenyekkan.
 3. Bawang holland dipotong dadu, tumis hingga naik bau. Masukkan daging / ayam kisar. Tumis hingga daging agak kering. Masukkan lada sulah, serbuk lada hitam, garam secukupnya. Kacau sebati.
 4. Masukkan ubi kentang yang telah dilenyek. Kacau sebati. Akhir sekali masukkan daun bawang / daun sup. Padamkan api. Tunggu sejuk untuk mudahkan ketika membentukkan inti kentang.
 5. Kemudian, masukkan inti kentang tadi ke dalam tauhu kering yang dibelah empat tadi. Celupkan telur sebelum goreng.
 6. Untuk sambal kicap, goreng dahulu cili api bersama bawang putih. Angkat dan toskan. Kisar bersama kicap. Tambah sedikit gula jika terlalu pedas.
 7. Tips sambal kicap yang sedap: tambahkan sedikit bawang goreng semasa kisar. InshaAllah sedap. Selamat mencuba!! 💝

So that’s going to wrap this up with this exceptional food tauhu bergedil recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.