Tauhu bergedil daging
Tauhu bergedil daging

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Tauhu bergedil daging Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kuanti banyak sedikit hingga tenggelam tauhu. Celup tauhu ke dalam campuan adunan telur dan garam yang dipukul. Goreng dengan api sederhana hingga masak. Dah siap resepi tauhu begedilnya, kita ke sambal kicap pula ya.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have tauhu bergedil daging using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu bergedil daging:
 1. Prepare Kentang
 2. Sediakan Daging kisar/ayam kisar
 3. Sediakan Daun sup
 4. Sediakan Bawang goreng
 5. Prepare Bawang holland
 6. Prepare Tauhu pop
 7. Sediakan Telur
 8. Ambil Minyak untuk menggoreng

Buat Minum Petang Atau Makan Malam Memang Cun! Jika beli hidangan ni, rasa tak puas makan. Kalau buat sendiri, pasti lebih mengenyangkan. Resipi mudah perkongsian saudari Izan Abd Rahman ni boleh anda cuba.

Cara-cara untuk memasak Tauhu bergedil daging:
 1. Kupas kentang,potong dadu, goreng sampai kekuningan. Dan lenyekkan sampai hancur
 2. Kupas bawang holland dan potong dadu.Racik halus daun sup. Tenggekkan kuali atas dapur, masukkan isi ayam/daging kisar td. Masak sampai air nya kering.
 3. Gunting tauhu pop dan keluarkan isi nya. Gaulkn kentang, daging kisar/isi ayam, daun sup, bawang holland dan bawang goreng. Dan perasakan dgn garam dan secukup rasa.
 4. Sumbat inti kentang td kedalam tauhu pop sehingga padat. Pecahkan 2 biji telur, celup dan goreng kan sehingga garing. Setelah siap, tauhu bergedil boleh dicicah dgn sambal kicap

Kalau buat sendiri, pasti lebih mengenyangkan. Resipi mudah perkongsian saudari Izan Abd Rahman ni boleh anda cuba. Menggunakan ubi kentang dan daging sebagai bahan utama, Begedil daging taklah begitu sukar untuk disediakan, hanya perlu menggunakan teknik yang betul pasti menjadi, pastilkan minyak yang digunakan untuk menggoreng begedil ini betul-betul panas untuk menggelakkan daripada minyak daripada melekat pada begedil. Sangai daging/ayam tadi bersama daun sup, bawang besar serbuk lada putih, garam secukup rasa. Kalau nak letak cukup rasa pon boleh.

So that is going to wrap it up for this exceptional food tauhu bergedil daging recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.