Tauhu Bergedil Nasi
Tauhu Bergedil Nasi

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Tauhu Bergedil Nasi Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kisar nasi dan isi ayam sehingga hancur. Kisar kering carrot, bawang besar, saderi dan daun sup.. Haritu Dya ada share resepi tauhu begedil homemade paling simple guna bahan yang sedia ada kat rumah. Tapi harini, nak kongsikan satu lagi resepi baru tauhu begedil isi melimpah.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have tauhu bergedil nasi using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu Bergedil Nasi:
 1. Sediakan 2 cawan nasi
 2. Sediakan Isi ayam
 3. Ambil Carrot
 4. Get Bawang besar
 5. Get Saderi
 6. Get Daun sup
 7. Sediakan Garam pink
 8. Ambil Lada hitam
 9. Prepare Lada sulah
 10. Prepare Tauhu kering
 11. Sediakan Telur

Resepi tauhu bergedil yang pernah viral di media sosial. Ini cara saya buat bergedil iaitu dengan menggoreng kentang sebelum dikisarkan. Tauhu Begedil ni memang sedap dan sesuai dinikmati pada bila-bila masa. Ramai yang takut nak cuba sebab rasa hidangan ni susah nak disediakan.

Penyediaan untuk memasak Tauhu Bergedil Nasi:
 1. Kisar nasi dan isi ayam sehingga hancur.
 2. Kisar kering carrot, bawang besar, saderi dan daun sup.
 3. Tambahkan garam, lada hitam dan lada sulah. Sebatikan. Gunting tauhu keping dan masukkan inti nasi kedalamnya sehingga penuh.
 4. Kemudian salut dengan telur dan boleh goreng. Sedap dimakan bersama sambal kicap.

Tauhu Begedil ni memang sedap dan sesuai dinikmati pada bila-bila masa. Ramai yang takut nak cuba sebab rasa hidangan ni susah nak disediakan. Namun menerusi perkongsian Puan Siti Misyati, beliau kongsikan resipi Tauhu Begedil yang paling mudah dan sedap. Bergedil merupakan makanan dasarnya dari bahan kentang yang dilumatkan sehingga halus. Terdapat banyak jenis bergedil, antaranya bergedil kentang, bergedil jagung, bergedil ayam dan bergedil tauhu. saya kongsikan cara cara membuat bergedil tauhu mudah dan enak yang baru baru viral ini.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food tauhu bergedil nasi recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.