Tauhu Begedil
Tauhu Begedil

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Pay Less For A Beautiful Paving Stone & Service. Buat sendiri jauh lagi sedap berbanding dibeli di pasarr malam. Manakan tidak, kalau buat sendiri isi ayam lebih kurang nak sama dengan kentang. Tauhu begedil menggunakan tauhu kering dan intinya pula seakan-akan begedil (kentang lenyek yang dimasak bersama isi ayam atau daging).

Tauhu Begedil Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have tauhu begedil using 12 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu Begedil:
 1. Ambil Tauhu kering
 2. Prepare Kentang
 3. Sediakan Isi ayam
 4. Prepare Bawang merah - cincang
 5. Get Daun sup - cincang
 6. Ambil Garam - secukupnya
 7. Prepare Lada sulah - secukupnya
 8. Sediakan Telur
 9. Sediakan Sambal kicap
 10. Ambil Bawang putih dan cili padi - goreng
 11. Prepare Kicap lemak manis - kisar bersama bahan goreng
 12. Ambil Garam, gula dan asam limau untuk perasa

Tauhu begedil yang pernah viral suatu ketika dulu…masa zaman viral tu. Apa yg menentukan sedap tak sedap tauhu begedil tu, inti begedilnya mestiah cukup rasa. Begedil banyak jenisnya, antaranya begedil kentang, begedil jagung, begedil ayam, ada pula tauhu begedil seperti resepi yang kami hadirkan di bawah ini. Resepi dan bahan-bahan untuk membuat tauhu begedil sangat mudah dan senang.

Penyediaan untuk memasak Tauhu Begedil:
 1. Rebus kentang dan isi ayam. Lenyekkan kentang dan carik-carikkan isi ayam. Gaul semua bahan kecuali telur sehingga rata.
 2. Gunting tauhu kering. Keluarkan isi dan gaul sekali dengan inti. Kemudian, sumbat inti ke dalam tauhu kering.
 3. Celup tauhu yang siap disumbat ke dalam telur dan goreng. Siap! Sedia untuk dimakan dengan sambal kicap.

Begedil banyak jenisnya, antaranya begedil kentang, begedil jagung, begedil ayam, ada pula tauhu begedil seperti resepi yang kami hadirkan di bawah ini. Resepi dan bahan-bahan untuk membuat tauhu begedil sangat mudah dan senang. Walaupun nampak macam leceh tetapi kalau dibuat dengan sungguh-sungguh hasilnya akan memuaskan dan berbaloi. Boleh gantikan dengan garam biasa atau pati ayam. Jika beli hidangan ni, rasa tak puas makan.

So that is going to wrap it up for this special food tauhu begedil recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.