Tauhu begedil gemok
Tauhu begedil gemok

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Area Bangi free cod, pickup di Sg tangkas. Resipi sedap dan mudah untuk Tauhu begedil gemok. Tauhu begedil yg jadi kegilaan suami. Menjual tauhu begedil yang sedap dan enak Hi korang boleh try Tauhu Begedil sis ni memang padu gila kucing ah !

Tauhu begedil gemok Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook tauhu begedil gemok using 10 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu begedil gemok:
  1. Prepare 3 paket Tauhu kering
  2. Get 1 kg ubi kentang
  3. Sediakan 1 paket Ayam/daging cincang
  4. Sediakan 1 tsp lada hitam
  5. Sediakan 1 tsp lada sulah
  6. Prepare 1 tsp mixed herb (optional)
  7. Ambil Air
  8. Ambil Garam
  9. Prepare Telur
  10. Prepare Tepung jagung

Alang-alang dah dekat dengan rumah tu Fiza Self pick up je lah. Tauhu begedil, rasa sekali mahu lagi. Resepi ini menjadi viral kerana keenakan rasanya. Enak dimakan ketika berehat santai bersama saudara-mara ataupun sahabat handai.

Penyediaan untuk memasak Tauhu begedil gemok:
  1. Potong 1 bahagian tauhu kering. Jgn bagi putus.
  2. Kukus/goreng ubi kentang
  3. Masak ayam/daging dengan air sehingga empuk. Jika guna daging, masak daging sehingga kering. Minyak dari daging tu akan bagi rasa pada kentang
  4. Bila kentang dah empuk, masukkan dalam bekas, lenyekkan.
  5. Masukkan ayam/daging, lada sulah, lada hitam, mixed herb, garam. Gaul rata
  6. Sumbatkan dalam tauhu kering sehingga kembung. Isi tauhu xperlu keluarkan. Cukup dgn kais sikit dgn jari untuk bagi ruang pada kentang
  7. Bancuh telur dan tepung jagung dan sedikit air
  8. Celup tauhu begedil dalam bancuhan telur. Goreng sehingga garing.
  9. Selamat menjamu selera

Resepi ini menjadi viral kerana keenakan rasanya. Enak dimakan ketika berehat santai bersama saudara-mara ataupun sahabat handai. Tauhu Bergedil di Isi dengan kentang, mix Vegetable dan ayam. Tauhu Bergedil di Isi dengan kentang, mix Vegetable dan ayam.

So that is going to wrap this up for this special food tauhu begedil gemok recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.