Donut
Donut

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have donut using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut:
 1. Prepare Bahan A
 2. Ambil 4 cawan tepung gandum
 3. Prepare 2 sudu besar mentega
 4. Ambil Secubit garam
 5. Get Bahan B
 6. Get 1 peket yis segera
 7. Prepare 1 1/4 cawan air suam
 8. Prepare 3 sudu besar susu pekat
 9. Ambil Bahan-bahan lain
 10. Get 1 biji telur
 11. Sediakan 1/2 cawan gula kastor
 12. Get Minyak masak untuk menggoreng
Cara-cara untuk memasak Donut:
 1. Sediakan bahan-bahan. Satukan bahan B. Tunggu sehingga kembang lebih kurang 10 - 15 minit.
 2. Sementara itu, ayak tepung gandum ke dalam mangkuk/ besen. Masukkan bahan A. Gaul sehingga menjadi serbuk roti.
 3. Masukkan campuran bahan B ke dalam bahan A. Tuang perlahan-lahan, sedikit demi sedikit. Gaulkan. Kemudian, masukkan sebiji telur. Uli sehingga sebati. Biarkan adunan selama 20-30 minit.
 4. Setelah adunan naik, tumbuk-tumbuk manja adunan untuk keluarkan angin. Canaikan adunan dan terap dengan acuan donut.
 5. Setelah selesai, boleh la mula menggoreng donut tadi. Goreng sehingga masak/ donut bertukar warna kekuningan.
 6. Salutkan dengan dengan gula halus/ kastor setelah donut menjadi suam. Siap dan sedia untuk dimakan.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food donut recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.