Tauhu Begedil
Tauhu Begedil

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Tauhu Begedil Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Pay Less For A Beautiful Paving Stone & Service. Finding You The Best Deals In The HighStreet And Online! Teringin nak mencuba resepi tauhu begedil yang lengkap isinya dengan lauk kegemaran lepas tu cicah pula dengan sambal kicap. Buat sendiri jauh lagi sedap berbanding dibeli di pasarr malam.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook tauhu begedil using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu Begedil:
 1. Ambil 12 biji tauhu pok
 2. Prepare 3 biji kentang
 3. Sediakan 2 biji bawang merah
 4. Sediakan 2 ulas bawang putih
 5. Sediakan 50 grm dada ayam dicincang
 6. Get 1 biji cili merah
 7. Sediakan 1/2 biji lobak di potong dadu
 8. Prepare 1 sudu kecil lada sulah
 9. Prepare 1 sudu kecil garam
 10. Sediakan 1 biji telur

Tauhu begedil menggunakan tauhu kering dan intinya pula seakan-akan begedil (kentang lenyek yang dimasak bersama isi ayam atau daging). Rata-rata, ramai yang dah cuba memang kata sedap. Bayangkan sajalah, bila digigit tu rasa rangup di luar, bila dikunyah pula empuk dan lembut di dalam. Makin syok pula bila dicicah dengan sos yang sedap.

Cara-cara untuk memasak Tauhu Begedil:
 1. Kentang direbus dan dilenyek.
 2. Tumis bawang merah dan bawang putih. Masukkan ayam dan lobak Masak sehingga air ayam kering.
 3. Kemudian msukkan ke dalam kentang yang dilenyek tadi. Tambah lada sulah, cili merah dan garam. Sebatikan
 4. Tandakan Tauhu pok dengan X. Keluarkan sedikit isi tauhu dan masukkan ke dalam inti kentang.
 5. Sumbatkan inti kedalam tauhu pok padat padat.
 6. Untuk menggoreng, celup tauhu ke dalam telur yang ditambah sedikit garam. Kemudian barulah di goreng di atas api. SIAP

Bayangkan sajalah, bila digigit tu rasa rangup di luar, bila dikunyah pula empuk dan lembut di dalam. Makin syok pula bila dicicah dengan sos yang sedap. Begedil banyak jenisnya, antaranya begedil kentang, begedil jagung, begedil ayam, ada pula tauhu begedil seperti resepi yang kami hadirkan di bawah ini. Resepi dan bahan-bahan untuk membuat tauhu begedil sangat mudah dan senang. Walaupun nampak macam leceh tetapi kalau dibuat dengan sungguh-sungguh hasilnya akan memuaskan dan berbaloi.

So that’s going to wrap this up for this special food tauhu begedil recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.