Tauhu bergedil + sambal cili pedas
Tauhu bergedil + sambal cili pedas

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Tauhu bergedil + sambal cili pedas Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders!

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have tauhu bergedil + sambal cili pedas using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu bergedil + sambal cili pedas:
  1. Ambil Tauhu kering satu packet
  2. Prepare daging kisar
  3. Prepare daun bawang
  4. Sediakan kentang 3 atau 4 biji
  5. Get lada hitam
  6. Get cili padi hijau 10 biji
  7. Prepare kicap manis
  8. Sediakan 5-6 ulas bawang putih

Tapi, family Dya tak masak cilinya. Cukup sekadar kisar cili api, bawang putih , kicap, gula, garam. Tapi, dia punya rasa memang kaw-kaw power. Kalau tak tahan pedas, saranan Dya korang.

Penyediaan untuk memasak Tauhu bergedil + sambal cili pedas:
  1. Rebuskan dulu kentang
  2. Lepas dah rebuskan lenyekkan kentang sampai hancur n campurkan daging kisar(goreng dulu), daun bawang gaulkan kesemuanya
  3. Masukkan inti tu dalam tauhu kering tu buatkan lubang bahagian tengah tauhu untuk masukkan inti
  4. Untuk kuah cili pedas tu tumbukkan bersama bawang putih
  5. Masukkan kan kicap
  6. Dah siap

Tapi, dia punya rasa memang kaw-kaw power. Kalau tak tahan pedas, saranan Dya korang. Untuk penggemar tauhu bergedil, dhirah prefer untuk buat sendiri je. Boleh makan banyak-banyak dan kos pun murah. Lagi satu, senang je nak buat.

So that’s going to wrap this up for this exceptional food tauhu bergedil + sambal cili pedas recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.