Donut Balls
Donut Balls

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Balls Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have donut balls using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Balls:
 1. Ambil Bahan Utama
 2. Prepare 2 cawan tepung gandum
 3. Sediakan 1 cawan air suam
 4. Ambil 1 sudu makan yis kering
 5. Sediakan 3 sudu makan gula pasir
 6. Get 1 sudu makan mentega
 7. Prepare BahanTopping
 8. Sediakan Gula kastor untuk salutan akhir
 9. Ambil Nuttella / coklat spread
Cara-cara untuk memasak Donut Balls:
 1. Campurkan tepung, butter, yis dan gula. Adun sehingga sebati.
 2. Masukkan air sedikit demi sedikit dan uli sehingga elastik seperti gula-gula getah.
 3. Bentukkan doh ikut saiz yang disukai. Kalau boleh timbang lagi elok. Sama besar ja nanti. Perapkan sampai doh naik sekali ganda.
 4. Panaskan minyak. Goreng sampai donut masak. Terbalikkan sekali ja. Angkat dan toskan minyak.
 5. Taburkan dengan gula kastor/snow sugar. Boleh letak nuttela kalau suka.

So that’s going to wrap this up for this special food donut balls recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.