Tauhu bergedil
Tauhu bergedil

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Buat sendiri jauh lagi sedap berbanding dibeli di pasarr malam. Manakan tidak, kalau buat sendiri isi ayam lebih kurang nak sama dengan kentang. In a bowl, mash the boiled potato and add minced beef, fried shallots, spring onion, salt and white pepper. Tauhu Bergedil Paling Sedap di Kuala LumpurIf you know me, you know tauhu bergedil is one of my favourite food in the world!

Tauhu bergedil Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have tauhu bergedil using 14 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Tauhu bergedil:
 1. Sediakan Kentang
 2. Ambil Ayam kisar
 3. Prepare Daun sup
 4. Get Lada sulah
 5. Sediakan Serbuk bawang putih
 6. Ambil Serbuk bawang merah
 7. Prepare Mushroom seasoning
 8. Prepare Bawang putih*
 9. Sediakan Bawang merah*
 10. Ambil Cili padi*
 11. Sediakan Limau kasturi*
 12. Get Kicap manis*
 13. Get Kicap masin*
 14. Prepare bahan cili kicap

Ini cara saya buat bergedil iaitu dengan menggoreng kentang sebelum dikisarkan. Kemudian golekkan tauhu begedil ke dalam telur tu & goreng di dalam kuali panas yang dah diisi minyak. Boleh angkat dan hidang dengan sambal kicap power. Dah, jom sambung makan tauhu begedil.

Cara-cara untuk memasak Tauhu bergedil:
 1. Goreng kentang, toskan, lenyekkan
 2. Goreng ayam kisar tanpa minyak
 3. Masukkan daun sup
 4. Perasakan dengan lada sulah, serbuk bawang putih, serbuk bawang merah dan mushroom seasoning
 5. Masukkan bawang goreng
 6. Gaul rata
 7. Potong tauhu pok camni, isikan penuh²
 8. Macam ni
 9. Sediakan telur, gaulkan tauhu tadi di dalam telur
 10. Gorengkan hingga masak
 11. Siap!

Boleh angkat dan hidang dengan sambal kicap power. Dah, jom sambung makan tauhu begedil. Cara-cara untuk membuatnya: Kupas kentang dan rebus jangan empuk sangat nanti lembik. Tauhu begedil menggunakan tauhu kering dan intinya pula seakan-akan begedil (kentang lenyek yang dimasak bersama isi ayam atau daging). Rata-rata, ramai yang dah cuba memang kata sedap.

So that is going to wrap this up with this exceptional food tauhu bergedil recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.