Kuey Teow Goreng Udang
Kuey Teow Goreng Udang

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Kuey Teow Goreng Udang Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Save Time and Do Groceries Online Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Sungguh seronok dan memberi ketenangan bila melihat ikan ikan yang berenang renang. Kuey teow goreng udang cili api , menu pilihan yang menjadi kebiasaan sekeluarga.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook kuey teow goreng udang using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kuey Teow Goreng Udang:
 1. Get 2 bungkus kuey teow
 2. Sediakan 9 biji cili kering
 3. Ambil 4 ulas bawang merah
 4. Prepare 1 ulas bawang putih
 5. Sediakan 9 ekor udang sederhana besar
 6. Sediakan 1 pack fish ball
 7. Get 1 pack fish cake
 8. Get 5 sudu cili sos
 9. Prepare 5 sudu tomato sos
 10. Prepare 12 sudu kicap pekat
 11. Ambil 5 sudu minyak
 12. Prepare 3 sudu gula
 13. Sediakan 2 sudu garam
 14. Prepare 3 genggam taugeh
 15. Get Seikat daun kucai

Kalau mrs pip, suka makan kuey teow goreng bersama udang dan taugeh serta beberapa hirisan cili padi. Bila mahu hidangkan, siramkan kuah ke atas kuey teow goreng. Kuey Teow Goreng Udang Nana Isya. Kak Long suka sangat makan kuey teow.

Penyediaan untuk memasak Kuey Teow Goreng Udang:
 1. Blend cili kering dan bawang. Panaskan minyak tumis bahan yang di blend tadi. Sehingga naik minyak. Basuh udang, fish ball dan fish cake kemudian tos kan.
 2. Setelah cili naik minyak masukkan udang, fish ball dan fish cake. Gaul rata. Masukkan sos cili, sos tomato serta kicap. Perasakan dengan gula dan garam.
 3. Masukkan kuey teow gaul rata. Kemudian masukkan taugeh dan daun kucai. Kacau lagi. Bila sudah sekata. Siap dan boleh di hidangkan. Selamat mencuba.

Kuey Teow Goreng Udang Nana Isya. Kak Long suka sangat makan kuey teow. Hi semua, dah lama rasa tak masak kuey teow, dan kali ni Che Nom nak tunjukkan lagi sekali cara untuk masak kuey Teow Kung Fu yang memang mantap rasanya. Bezanya kuey teow kung fu ialah, kita goreng dulu kuey teow yang digaul telur sampai garing, dan kemudian tuang dengan kuah sebelum dihidang. Bahan-bahannya mudah, tapi mungkin perlu diberi sedikit perhatian pada beberapa tips untuk mendapatkan Kuey Teow Goreng yg sedap.

So that is going to wrap it up with this special food kuey teow goreng udang recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.