Kuey Teow Goreng Moreh
Kuey Teow Goreng Moreh

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Kuey Teow Goreng Moreh Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Save Time and Do Groceries Online Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Kuey Teow Goreng Moreh Puasa dalam season PKP ni tak boleh keluar ngeteh, jadi boleh try menu ni untuk moreh 😉 #dudukrumah #stayathome. Kuey teow goreng ni mungkin nampak biasa dan sama sahaja macam orang lain.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have kuey teow goreng moreh using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kuey Teow Goreng Moreh:
  1. Ambil 1 bungkus kuey teow
  2. Ambil 1 bungkus fishcake
  3. Sediakan Sos char kuey teow NONA
  4. Prepare 1 biji telur
  5. Sediakan Taugeh (letak ikut suka)
  6. Get Kucai (kak mung lupa nak beli, option kalau letak lagi best) 😋

Yang ada hanyalah sayur kubis, fish ball dan sedikit daun bawang. Kuey teow Goreng yang menjadi kegemaran keluarga CN. Bahan-bahannya mudah, tapi mungkin perlu diberi sedikit perhatian pada beberapa tips untuk mendapatkan K. Kuey teow goreng yang popular adalah kuey teow kerang, ianya adalah faberet kami sekeluarga.

Penyediaan untuk memasak Kuey Teow Goreng Moreh:
  1. Panaskan minyak masak dalam 4 sudu. Masukkan fishcake yang dah dipotong ke dalam minyak panas. Goreng seketika
  2. Masukkan sos NONA dalam 6 sudu makan, nak lebih pun boleh. Kalau nak basah boleh tambah air.
  3. Masukkan kuey teow, kemudian gaul mesra.
  4. Pecahkan telur, gaul.
  5. Masukkan taugeh, gaul kejap je! Kang lembik pulak taugeh tu.. 😂
  6. Dah siap! Boleh makan lepas terawih.

Bahan-bahannya mudah, tapi mungkin perlu diberi sedikit perhatian pada beberapa tips untuk mendapatkan K. Kuey teow goreng yang popular adalah kuey teow kerang, ianya adalah faberet kami sekeluarga. Tapi kali ni ita buat kuey teow goreng seafood, ita tak letak kerang letak udang dan sotong je. tak kisahlah nak letak apa-apa pun boleh ikut citarasa masing-masing. Hi semua, dah lama rasa tak masak kuey teow, dan kali ni Che Nom nak tunjukkan lagi sekali cara untuk masak kuey Teow Kung Fu yang memang mantap rasanya. Bezanya kuey teow kung fu ialah, kita goreng dulu kuey teow yang digaul telur sampai garing, dan kemudian tuang dengan kuah sebelum dihidang.

So that is going to wrap it up with this special food kuey teow goreng moreh recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.