Kuey Teow Goreng
Kuey Teow Goreng

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Kuey Teow Goreng Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Save Time and Do Groceries Online Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Sungguh seronok dan memberi ketenangan bila melihat ikan ikan yang berenang renang. Char kuey teow sauce is a special concoction which consists of soy sauce, dark soy sauce, oyster sauce, fish sauce, sugar and pepper.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have kuey teow goreng using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kuey Teow Goreng:
 1. Get 1 bungkus kuey teow
 2. Sediakan 1 ketul ayam bahagian daging
 3. Get 4 ulas bawang putih
 4. Prepare 1/2 biji bawang besar
 5. Get Segenggam tauge
 6. Get 3 pokok sawi
 7. Ambil 6 pokok daun kucai
 8. Get 2 sudu lada kering
 9. Sediakan 2 sudu sos tomato
 10. Ambil 1 sudu sos ikan
 11. Ambil 1 sudu maggi cukup rasa
 12. Get 6 sudu kicap manis
 13. Prepare 2 biji telur
 14. Prepare 4 sudu minyak masak

Saya menyediakan kue teow goreng ini menggunakan bahan bahan yang tersedia di dalam peti ais rumah kami sahaja. Kue teow halus ini juga baki dari kue teow yang saya gunakan sebelum ini. Pastinya kalau membuat kue teow goreng, bahan yang wajib ada ialah sayur kucai dan taugeh, udang atau isi kerang. Tapi saya hari ini tak ada kesemua itu.

Cara-cara untuk memasak Kuey Teow Goreng:
 1. Potong dan sedikan bahan bahan untuk dimasak dahulu.
 2. Panaskan minyak di dalam kuali. Masukkan bawang putih. Biarkan sehingga agak kekuningan. Masukkan bawang besar. Kemudian masukkan ayam. Goreng sehingga agak masak.
 3. Masukkan cili kering,sos tomato,sos tiram,maggi cukup rasa dan akhir sekali telur. Kacau rata.
 4. Masukkan kuey teow. Tuangkan kicap dan sos ikan. Kacau rata. Kemudian masukkan sawi.
 5. Akhir sekali masukkan tauge dan daun kucai. Kacau rata dan rasa. Biasa memang dah secukup rasa bagi saya. Siap untuk dihidang

Pastinya kalau membuat kue teow goreng, bahan yang wajib ada ialah sayur kucai dan taugeh, udang atau isi kerang. Tapi saya hari ini tak ada kesemua itu. Kuey teow goreng yang popular adalah kuey teow kerang, ianya adalah faberet kami sekeluarga. Saya suka kue teow goreng agak agak kering ala ala chinese style berbanding dengan char kue teow yang basah berkuah tu. Sedap jika dapat dimakan dengan cili hijau jeruk, atau kalau tak ada, cili hijau yang dihiris pun, bolehlah juga.

So that is going to wrap it up for this special food kuey teow goreng recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.