Donut Gebu
Donut Gebu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have donut gebu using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu:
 1. Sediakan 3 cawan tepung gandum
 2. Sediakan 1 sudu besar marjerin
 3. Ambil 1 peket yis mauripan
 4. Sediakan 1 sudu besar susu pekat
 5. Get 1 sudu besar gula pasir
 6. Get 1 cawan air suam
 7. Get 3 sudu besar gula kastor
Cara-cara untuk memasak Donut Gebu:
 1. Satukan yis mauripan, gula pasir, susu pekat dan air suam di dalam mangkuk. Biarkan sehingga yis berbuih-berbuih.
 2. Satukan tepung gandum dan marjerin di dalam satu bekas yang agak besar. Gaul sebati sehingga menjadi seperti serbuk roti (berderai).
 3. Setelah yis kembang, masukkan ke dalam tepung dan gaul rata sehingga menjadi doh. Jika doh masih lembik, taburkan tepung sedikit sehingga doh tadi tidak melekat pada tangan. Tutupkan doh dengan plastik atau kain lembap sehingga doh mengembang selama 10 minit.
 4. Setelah doh kembang, uli sebentar untuk buangkan angin sebelum dicanai. Canai dan bentukkan dengan acuan donut. Jika tiada acuan boleh juga gunakan cawan. Setelah siap ditekap, biarkan sebentar sehingga doh naik sedikit (kembang). Goreng oreng sehingga warna keperangan dan taburkan gula secukupnya.

So that is going to wrap this up with this special food donut gebu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.