Kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya
Kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kalau pi kedah buleh try makan kuey teow sini. Kuey teow goreng udang cili api , menu pilihan yang menjadi kebiasaan sekeluarga. Cara cara: Kuey teow dicuci dan asingkan satu persatu lapis supaya ianya. Pejam celik dah dekat separuh bulan kita puasa.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya:
 1. Get 2 paket kuew teow
 2. Ambil 10 ekor udang
 3. Prepare 4 sudu besar cili kisar
 4. Get 2 sudu besar sos cili
 5. Get 4 sudu besar kicap manis
 6. Ambil 2 sudu besar sos tiram
 7. Sediakan 1 biji bawang besar
 8. Ambil 4 biji bawang putih
 9. Prepare Garam dan gula secukup rasa
 10. Prepare 2 cawan Air

Sebenarnya menu ni macam menu bidan terjun je, singgah ke kedai nampak udang. Bezanya kuey teow kung fu ialah, kita goreng dulu kuey teow yang digaul telur sampai garing, dan kemudian tuang dengan kuah sebelum dihidang. Che Nom akan sediakan kuah dulu, kuey teownya akan goreng kemudian…sebab lagi sedap kalau makan. Haaa Kuey Teow Goreng ni kekadang tak cukup sepinggan.

Cara-cara untuk memasak Kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya:
 1. Mayang bawang besar dan bawang putih. Tumis bawang besar dan putih sehingga wangi.
 2. Tambah cili kisar dan tumis sehingga garing.
 3. Tambah kicap manis, sos cili dan sos tiram.
 4. Tambah air dan udang.

Che Nom akan sediakan kuah dulu, kuey teownya akan goreng kemudian…sebab lagi sedap kalau makan. Haaa Kuey Teow Goreng ni kekadang tak cukup sepinggan. Cara goreng Kuey Teow tu pulak boleh macam-macam. Korang campak bahan A, rasanya macam tu. Korang campak bahan B, rasanya macam ni pulak.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food kuew teow goreng udang #menurumahterbuka #maratonraya recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.