Donut Ball
Donut Ball

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Ball Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have donut ball using 6 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Ball:
 1. Prepare 2 cawan tepung gandum
 2. Sediakan 1 cawan air suam
 3. Prepare 1 sudu makan yis kering
 4. Prepare 3 sudu makan gula pasir
 5. Prepare 1 sudu makan mentega
 6. Prepare Gula kastor untuk salutan akhir
Penyediaan untuk memasak Donut Ball:
 1. Campurkan tepung, butter, yis dan gula. Adun sehingga sebati.
 2. Masukkan air sedikit demi sedikit dan uli sehingga elastik seperti gula-gula getah.
 3. Tutup bekas dan perap 30 minit atau sehingga doh kembang.
 4. Buang angin yang ada dalam doh.
 5. Bahagikan doh seperti gambar. Jangan cubit adunan. Gunakan scraper untuk potong atau boleh guna pisau. Yang penting jangan tarik doh.
 6. Biarkan kembang dalam 10 minit atau masa tunggu minyak panas, boleh letak dekat tepi kuali. Haba panas tu akan buat donut gebu.
 7. Setelah minyak betul-betul panas, kecilkan api dan masukkan donut. Goreng dengan api perlahan.
 8. Jangan terbalikkan donut banyak kali. Terbalikkan bila dah pasti donut berwarna perang. Angkat dan toskan.
 9. Salut donut dengan gula kastor dan boleh la dihias bersama Nutella untuk lebih menarik.

So that is going to wrap it up with this special food donut ball recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.