Donut Crispy Fluffy
Donut Crispy Fluffy

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Crispy Fluffy Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have donut crispy fluffy using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Crispy Fluffy:
 1. Sediakan Doh Donut
 2. Sediakan 2 biji telur kuning
 3. Ambil 100 g whipping cream
 4. Ambil 100 g susu segar full cream
 5. Prepare 1/2 sdt garam
 6. Prepare 30 g gula
 7. Sediakan 300 g tepung gandum
 8. Sediakan 1/2 sdt yis
 9. Sediakan 25 g pure butter
 10. Sediakan Bahan Salutan Crispy
 11. Ambil 1 cawan breadcrums
 12. Ambil 2 biji putih telur
Cara-cara untuk memasak Donut Crispy Fluffy:
 1. Uli semua bahan sehingga lembut dan elastik. Untuk breadmaker pilih menu knead atau dough. Doh akan diuli 20-30 minit dan 1 jam rehat untuk proofing.
 2. Bila timing pada breadmaker dah zero. Bahagikan doh kepada 40g setiap 1 biji donut. Rounding kemas.
 3. Buat lubang pada bahagian tengah, celup dengan putih telur diikuti breadcrumbs.
 4. Goreng api sederhana sehingga sedikit keperangan.
 5. Boleh dinikmati mengikut kreativiti masing-masing. Nak makan kosong, manis atau pedas terpulang citarasa sendiri.

So that is going to wrap this up for this exceptional food donut crispy fluffy recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.