[Bonus] Kek Batik Melting
[Bonus] Kek Batik Melting

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Biskut dia sangat lembut macam kek. Korang mesti teruja dengan nikmat Kek batik indulgence ni.

[Bonus] Kek Batik Melting Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook [bonus] kek batik melting using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan [Bonus] Kek Batik Melting:
  1. Get 300 gm biskut Merrie (sebungkus)
  2. Ambil 250 g butter
  3. Ambil 7 sudu besar milo
  4. Sediakan 6 sudu besar serbuk koko
  5. Get 1 biji telur
  6. Prepare 1/2 tin susu pekat manis
  7. Get 1/2 cawan air
  8. Get Topping coklat
  9. Ambil 200 ml whipping cream
  10. Get 100 gm dark chocolate
  11. Prepare 100 gm milk compound
  12. Get 1 sudu butter

Resipi kek batik melting perkongsian dari Tuan Adriana Arissa ini memang sangat sedap. Biskut dia sangat lembut macam kek. Kalau buat, pasti tak sampai sehari habis. Mama ok je buat sebab bahan-bahannya mudah nak dapat dan senang nak buat.

Cara-cara untuk memasak [Bonus] Kek Batik Melting:
  1. Masukkan butter di atas kuali. Gunakan api yang perlahan. Kacau sehingga butter cair.
  2. Kemudian masukkan serbuk koko dan milo. Kacau sebati.masukkan telur. Kacau rata
  3. Masukkan susu pekat berselang seli dengan air. Kacau adunan hingga pekat.
  4. Kemudian masukkan biskut merrie yang telah dipatahkan dua. Kacau sehingga biskut diselaputi coklat
  5. Kemudian masukkan ke dalam loyang yang telah dilapik dengan plastik/ paper. Sejukkan didalam peti sejuk
  6. [ TOPPING] di dalam periuk panaskan cream. Jangan sampai mendidih. Kemudian masukkan coklat yang telah dipotong kecik ke dalam cream. Kacau sehingga cair. Kemudian masukkan butter. Kacau. Tutup api. Biar sehingga sejuk.
  7. Setelah sejuk, tuang ke atas kek batik. Ratakan. Dinoan didalam peti sejuk sebelum dipotong. SIAP.

Kalau buat, pasti tak sampai sehari habis. Mama ok je buat sebab bahan-bahannya mudah nak dapat dan senang nak buat. Since takut resepi hilang dan mudah nak refer, saya abadikan la dalam blog ni. Kek batik melting memang lembut tambah ngan ganache atas tu, memang menggoda! Jom CN kongsikan resepi kek batik melting.

So that is going to wrap this up with this special food [bonus] kek batik melting recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.