Kek Batik Gajus
Kek Batik Gajus

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Kek Batik Gajus Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Huge range- FREE Delivery UK wide London location, come and visit us! Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Raya lepas adik ipar Kak Long buat Kek Batik Indulgence.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook kek batik gajus using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik Gajus:
 1. Sediakan 1 1/2 cawan milo
 2. Ambil 100 g margerin
 3. Prepare 1/2 cawan air
 4. Sediakan 1/2 tin susu pekat
 5. Sediakan 1 sudu kecil nescafe
 6. Ambil 250 g coklat bar
 7. Ambil 1 pack nescafe 3 in 1
 8. Get 100 g gajus
 9. Prepare Biskut marie 1pack

Lihat juga resipi-resipi untuk Kek batik. Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda setuju dengan Dasar Kuki dan Terma Perkhidmatan kami. Biskut gajus adalah sebuah lagi kuih raya lama yang senang untuk dibuat kerana perlu diterap-terap sahaja. Untuk mewujudkan rasa lemak manis sedikit, anda boleh tambahkan sedikit lagi gula dan sedikit garam.

Cara-cara untuk memasak Kek Batik Gajus:
 1. Panaskan belanga. Cairkan margerin. Kemudian masukkan air di ikuti dengan milo.
 2. Masukkan susu pekat. Masukan juga nescafe. Kemudian masukkan biskut marie.
 3. Sediakan loyang 10x10. Percikkan air pada loyang dan diikuti dengan melapik plastik. Masukkan adunan tadi dan mampatkan dalam loyang. Sejukkan sebentar untuk di buat topping.
 4. Cairkan coklat dan tambahkan nescafe 3in1. Tuang coklatkan atas adunan biskut tadi. Taburkan gajus atas coklat tersebut. Selamat mencuba.

Biskut gajus adalah sebuah lagi kuih raya lama yang senang untuk dibuat kerana perlu diterap-terap sahaja. Untuk mewujudkan rasa lemak manis sedikit, anda boleh tambahkan sedikit lagi gula dan sedikit garam. Namun, jika anda kurang sukakan manis, anda tidak perlu mengikuti tips ini. Resipi: Kek Batik Biskut Marie Bersama Gajus dan Mentega Kacang Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Resipi yang nak dikongsi kali ini, bukanlah satu resipi yang luar biasa. Dah ramai yang share di blog masing-masing.

So that’s going to wrap this up for this special food kek batik gajus recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.