Lukumades / Donat Yunani (Tanpa uli & telur)
Lukumades / Donat Yunani (Tanpa uli & telur)

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Lukumades / Donat Yunani (Tanpa uli & telur) Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook lukumades / donat yunani (tanpa uli & telur) using 8 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Lukumades / Donat Yunani (Tanpa uli & telur):
 1. Sediakan 150 g tepung high protein
 2. Sediakan 50 g tepung gandum
 3. Get 3 sudu besar gula
 4. Ambil 1 sudu teh yis segera
 5. Ambil 1/3 sudu teh garam
 6. Prepare 2 sudu besar mentega / marjerin (cairkan)
 7. Prepare 30 g susu tepung
 8. Prepare 200 ml air / susu uht
Cara-cara untuk memasak Lukumades / Donat Yunani (Tanpa uli & telur):
 1. Cara - ~Campurkan kesemua bahan dan pukul hingga sebati. (Boleh juga guna blender tapi risau juga takut berasap)
 2. ~Jika sudah sebati, tutup adunan dengan kain / plastik wrap dan rehatkan selama minima 1 jam.
 3. ~Bila dah 1 jam gaul adunan sekejap dan masukan ke dalam plastik piping bag.
 4. ~Panaskan.minyak didalam kuali. Sementara tu kita potong hujung piping bag.
 5. ~Paipkan kedalam kuali kemudian gunting adunan bagi putus. Buat macam tu banyak-banyak sambil menggoreng.
 6. ~Balik-balikkan ia dan goreng hingga kekuningan.. (boleh juga guna sudu atau tangan macam kita buat jemput-jemput, ikut suka kita.
 7. ~Goreng dengan api kecil hinggga kekuningan jangan lupa sambil di balik balik supaya ia masak sekata.
 8. ~Ok donat kita siap untuk diberi topping, ikut selera masing-masing.

So that’s going to wrap this up for this exceptional food lukumades / donat yunani (tanpa uli & telur) recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.