Kek Batik de'cocoa
Kek Batik de'cocoa

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Kek Batik de'cocoa Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kek Batik de'cocoa kpg biskut marie (patah empat) • de'cocoa • bata butter • susu pekat manis • susu penuh krim • Secubit garam • esen vanila • Keju cheddar (hiasan) Calvina MicHele Lee's Signature Mini Kek Batik Milo Kek Batik de'cocoa De'cocoa (drinks powder gak) pengganti milo. Pemakanan seimbang merupakan tabiat memilih makanan yang hendak dimakan dengan tujuan memperbaiki atau mengekalkan kesihatan. Makanan yang seimbang perlu mengandungi nutrien seperti karbohidrat, protein, lemak, vitamin dan garam galian pada kadar yang betul. Kekurangan nutrien boleh menyebabkan berlakunya malnutrisi.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have kek batik de'cocoa using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik de'cocoa:
 1. Get 20-30 kpg biskut marie (patah empat)
 2. Get 1-2 cawan de'cocoa
 3. Ambil 1/2 bata butter
 4. Get 1/2-1 cawan susu pekat manis
 5. Ambil 1/2 cawan susu penuh krim
 6. Sediakan Secubit garam
 7. Get Sedikit esen vanila
 8. Prepare Keju cheddar (hiasan)

Tuangkan adunan lapisan atas tadi ke dalam bekas. Basahkan kek sponge tadi dengan jus buah koktel. Sementara itu putar whipping cream hingga kembang dan kental, jangan terlebih putar. Lapiskan whipping cream tadi atas kek.

Penyediaan untuk memasak Kek Batik de'cocoa:
 1. Cairkan butter dgn api kecil. Kemudian masukkan susu pekat manis, susu penuh krim, esen vanila dan garam. Kacau sekata.
 2. Masukkan serbuk de'cocoa kacau sehingga tidak berketul. Tutup api.
 3. Masukkan biskut marie. Kacau sekata.
 4. Masukkan ke dalam bekas dan sejukkan. Hiaskan dengan keju cheddar.. Yummy….!

Sementara itu putar whipping cream hingga kembang dan kental, jangan terlebih putar. Lapiskan whipping cream tadi atas kek.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food kek batik de'cocoa recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.