Kek Batik Cik NaNa
Kek Batik Cik NaNa

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Check Out Great Products On eBay. Stay at home, during the MCO!

Kek Batik Cik NaNa Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook kek batik cik nana using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik Cik NaNa:
  1. Prepare 200 gm biskut marie (sy guna jenama Econsave)
  2. Prepare Bahan Milo :
  3. Ambil 1/2 biji mentega (sy guna jenama Farmcow)
  4. Ambil 1 cawan susu pekat (sebarang jenama)
  5. Prepare 1 cawan milo
  6. Sediakan 2 sudu besar serbuk coco

Dah set timing dan confirm order buat bayaran semua, sampai la kek batik ke tangan. Kek Batik legend, dengan topping chocolate ganache yang licin… berkilat permukaannya dan penuh dengan rasa chocolate. Siapa yg tak kenal kek batik kan? CikDyg nak ajaq hampa macam mana nak buat Kek Batik Cheese yang Moist sangat-sangat.

Penyediaan untuk memasak Kek Batik Cik NaNa:
  1. Saya guna biskut marie ni, sebab senang nak kira 200gm banyak mana. Satu row = 100gm. Jadi saya guna 2row sahaja untuk mendapatkan 200gm.
  2. Panaskan periuk terlebih dahulu selama 5minit. Kemudian tutup api.
  3. Masukkan Bahan Milo (mentega, milo, serbuk koko dan susu pekat). Kacau sehingga semua sebati (tak perlu buka api lagi, sebab haba dari periuk yang panas tadi membantu mencairkan kesemua bahan)
  4. Bila kesemua bahan dah cair, baru buka api dapur dengan sangat perlahan dan masak adunan sehingga mendidih. Tutup api dapur. (ambil dalam 1/2cawan Bahan Milo ini dan ketepikan, untuk dijadikan topping)
  5. Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan. Kacau sebati.
  6. Masukkan adunan ke dalam loyang. Tekan bagi padat adunan tersebut menggunakan senduk. Kemudian tuang, Bahan Milo yang diasingkan tadi atas permukaan adunan dan ratakan sebagai topping.
  7. Boleh sejukkan seketika sebelum dihidangkan. (Untuk makan, keluarkan dari peti sejuk dan bagi berada dalam suhu bilik dalam 5-10minit, supaya tidak terlalu keras). Untuk resipi ni, makan begitu sahaja guna sudu pun boleh. Memang lembut adunannya. Selamat mencuba 😋

Siapa yg tak kenal kek batik kan? CikDyg nak ajaq hampa macam mana nak buat Kek Batik Cheese yang Moist sangat-sangat. Hampa nak buat juai pon sesuai tau. Motif letak gambar kek batik siap ada bunga bagai. Saje nak fefeeling cam blog masakan.

So that is going to wrap this up for this exceptional food kek batik cik nana recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.