Kek Batik Coco+Milo
Kek Batik Coco+Milo

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Kek Batik Coco+Milo Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kek Batik (Malaysian Triple Chocolate Dessert) Kek Batik Milo. Apabila telah cair, masukkan susu pekat. I still remember the first time I tasted "Kek Batik". Sometimes when we have some assignments or outing over the weekends, she would bring cakes for us to eat.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook kek batik coco+milo using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik Coco+Milo:
  1. Ambil 10 Biji Telur Ayam
  2. Prepare 450 gm Butter (Saya guna pure butter,sedap sgt² tau..Anchor)
  3. Get 100 gm Milo
  4. Ambil 100 gm Coco Powder
  5. Sediakan 600 gm Roti Merry
  6. Sediakan 3/4 Cawan Gula Pasir
  7. Sediakan 2 Cawan Tepung Gandum
  8. Sediakan 1 Tin Kecil Susu Pekat Manis
  9. Sediakan 1 St Vanilla Esen

Tapi harini nak share resepi kek batik saya dah olah, paling simple, cukup rasa, tak keras sangat, tak lembut sangat, and nak potong pun senang. Sebab saya pernah wat yang takde letak air. Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing, biasanya biskut marie, coklat atau milo dijadikan bahan utama. Ada juga menggunakan Nestum, biskut Oreo, biskut-biskut lain dan bermacam lagi mengikut kreativiti. ffResepi Kek Batik Simple Yang Cepat Dan Sedap

Cara-cara untuk memasak Kek Batik Coco+Milo:
  1. Campurkan kesemua bahan² di atas satu persatu dgn hand mixer,sehingga betul² sebati ye..
  2. Sediakan kuali atau non-stick fry pan,masukkan bahan² td dan gaul sehingga sedang² pekat dengan api yg sedang..
  3. Masukkan roti merry yang dah dipatah²kan kedalam adunan tadi dan gaul lagi sehingga pekat..
  4. Akhir sekali,masukkan ke dalam bekas 9x9 @ 8x8 yang dialaskan dgn baking paper,masukkan sikit demi sedikit dan tekan dgn menggunakan penekan kek di permukaan kek batik yang telah dialas dgn baking paper..supaya xmelekat kat penekan kek ye..
  5. Selamat mencuba 😊😊 dari @DapurOrangBujang

Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing, biasanya biskut marie, coklat atau milo dijadikan bahan utama. Ada juga menggunakan Nestum, biskut Oreo, biskut-biskut lain dan bermacam lagi mengikut kreativiti. ffResepi Kek Batik Simple Yang Cepat Dan Sedap Hari ni tetiba plak rasa teringin nak makan kek batik. Tetiba saja terbayang kek batik dengan rasanya yang lemak manis sesedap rasa. Nikmat rasanya kalau dapat makan kek batik untuk menu petang bersama minuman panas.

So that is going to wrap it up for this exceptional food kek batik coco+milo recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.