Donut Gebu
Donut Gebu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Donut Gebu Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have donut gebu using 10 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut Gebu:
 1. Prepare 3 cawan tepung gandum / high protien
 2. Sediakan 11 g yis
 3. Ambil 1/4 cawan air
 4. Ambil 3/4 cawan susu UHT
 5. Sediakan 3 sb susu pekat manis
 6. Sediakan 3 sb butter/ majerin
 7. Sediakan 1 bj kuning telur
 8. Sediakan 1 sk garam
 9. Get 4 sb gula
 10. Sediakan 1 sk serbuk penaik
Cara-cara untuk memasak Donut Gebu:
 1. Campuran bahan A: Satukan air, susu UHT, susu pekat manis, gula dan yis. Biarkan yis aktif.
 2. Campuran bahan B: Satukan bahan-bahan yang lain dan gaul sebati. Pastikan majerin lembut.
 3. Campurkan bahan A sedikit demi sedikit ke dalam bahan B dan gaul rata. Setelah itu, uli adunan sehingga kental (uli lebih kurang 15 minit).
 4. Biarkan adunan kembang selama 20 minit.
 5. Setelah kembang, uli semula adunan (tumbuk - tumbuk adunan supaya tiada angin).
 6. Setelah itu, gelek adunan senipis 1cm.
 7. Tekap dengan acuan donut atau Bentuk menggunakan tangan.
 8. Setelah itu, biarkan selama 15 minit.
 9. Sementara itu, sediakan minyak yang cukup Dan panaskan.
 10. Goreng donut dengan api sederhana sehingga keperangan.
 11. Angkat, biarkan sejuk, kemudian boleh ditabur gula caster pada donut. Jika tiada gula kaster, boleh kisar sehingga halus gula pasir.
 12. Note: anda boleh gunakan stand mixer atau tangan sahaja untuk menyediakan adunan.

So that is going to wrap this up with this special food donut gebu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.