Kek Batik Rangup Berkacang #phopbylinimohd #batch18
Kek Batik Rangup Berkacang #phopbylinimohd #batch18

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Kek Batik Rangup Berkacang #phopbylinimohd #batch18 Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders! Check Out Great Products On eBay. Satu letak telur dan satu lagi tanpa telur. memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya kalian.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook kek batik rangup berkacang #phopbylinimohd #batch18 using 8 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Kek Batik Rangup Berkacang #phopbylinimohd #batch18:
 1. Get Bahan Utama
 2. Get 100 g biskut mayat (boleh juga guna biskut marie)
 3. Get 200 g milk chocolate compound
 4. Get 200 g whipping cream
 5. Get 20 g badam cincang (almond nibs)
 6. Prepare 10 g kuaci hijau (pumpkin seeds)
 7. Sediakan Bahan Untuk Tabur
 8. Get Sedikit badam cincang dan kuaci hijau yang dibakar

Resepi kek batik biskut marie, resepi kek batik lembut, resepi kek batik yang sedap, resepi kek batik coklat, resepi kek batik cheese, resepi kek batik simple, resepi kek batik tanpa telur, resepi kek batik milo, resepi kek batik sarawak, resepi kek batik empire, resepi kek batik, resepi kek coklat, resepi kek cawan, resepi kek pisang, resepi kek lapis sarawak, resepi kek marble, resepi kek. Jadi saya pun google resepi kek batik yang rangup. Kebetulan first percubaan guna resepi tu, memang menjadi kerangupannya. Jadi sekarang saya dah tahu apa rahsia nak buat kek batik supaya jadi rangup dan sedap.

Cara-cara untuk memasak Kek Batik Rangup Berkacang #phopbylinimohd #batch18:
 1. Sediakan bahan. Biskut mayat ni lebih rangup dan tidak cepat lemau walaupun disalut coklat nanti.
 2. Badam dan kuaci hijau perlulah dibakar terlebih dahulu sehingga keperangan.
 3. Sediakan kuali atau periuk untuk memasak coklat. Masukkan whip cream dan coklat.
 4. Kacau sehingga coklat cair sepenuhnya dan sebati dengan whip cream. Masak sehingga adanya buih2 halus. Tutup api.
 5. Masukkan biskut tadi dan gaul rata.
 6. Masukkan pula badam dan kuaci hijau. Gaul rata.
 7. Pindahkan adunan kedalam loyang yang sudah dialas dengan baking paper didalamnya. Boleh pecahkan kecil2 biskut dengan senduk kayu.
 8. Masukkan kedalam tempat beku selama 1 1/2 jam. Setelah itu, keluarkan dari loyang. Bolehlah hiaskan dengan badam dan kuaci hijau tadi. Siap!

Kebetulan first percubaan guna resepi tu, memang menjadi kerangupannya. Jadi sekarang saya dah tahu apa rahsia nak buat kek batik supaya jadi rangup dan sedap. Kebiasaannya telur merupakan bahan utama untuk membuat apa juga jenis kek, termasuklah kek batik. Ia sesuai dihidangkan ketika buat rumah terbuka,jamuan makan-makan pot luck di pejabat, anak-anak pun gerenti mesti suka. Bagi yang alergik dengan telur jangan bimbang kerana tetap boleh menikmati kesedapan kek batik yang lembut, berlemak dan pekat dengan rasa koko dan coklat tanpa menggunakan.

So that’s going to wrap it up for this special food kek batik rangup berkacang #phopbylinimohd #batch18 recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.